StoryEditor

ZELENI ZAPREŠIĆ Organizira se jedinstvena ekološka akcija čišćenja jezera Zajarki

Nakon akcije, sav prikupljeni otpad zbrinut će komunalno poduzeća Zaprešić d.o.o.

Autor:
Lea Bogić
21/04/2024 u 17:30 h
<p>jezero Zajarki</p>
jezero ZajarkiVISITZAPRESIC.HR

Povodom Dana planeta Zemlje, grad Zaprešić poziva svoje građane na jedinstvenu ekološku akciju čišćenja jezera Zajarki i okolnog područja, koja će se održati 27. travnja 2024. u 11 sati. Osim što će sudjelovanjem u akciji čišćenja jezera Zajarki pridonijeti očuvanju okoliša, građani će imati priliku osvijestiti važnost zaštite prirode te potaknuti druge na ekološku aktivnost.

"Kao dugogodišnja stanovnica Zaprešića, oduvijek me brinula situacija oko jezera Zajarki. Zato sam oduševljena što grad organizira ovakvu akciju, posebno na Dan planeta Zemlje. Vidjeti jezero Zajarki pretrpano smećem me duboko potreslo. Organizacija ove akcije čišćenja pruža nadu da možemo zajednički promijeniti tu sliku i vratiti mu prirodnu ljepotu. Svaki doprinos, ma koliko mali, važan je za očuvanje našeg okoliša i budućnosti naših generacija", istaknula je Martina Galić, studentica biologije.

Volonteri svih dobnih skupina bit će dobrodošli da se pridruže u čišćenju jezera i okolnog područja. Ronioci iz Ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb preuzet će odgovornost za čišćenje dna jezera, dok će ostali volonteri imati priliku pokazati svoju predanost čistom okolišu.

Ova akcija je samo dio šire inicijative "Od izvora do mora", koja ujedinjuje općine Bistra, Brdovec, Dubravica, Luka, Marija Gorica i Pušća u zajedničkom cilju zaštite okoliša. Svi volonteri će dobiti potrebnu opremu za čišćenje, a svoj doprinos mogu prijaviti na linku.

Nakon akcije, sav prikupljeni otpad zbrinut će komunalno poduzeća Zaprešić d.o.o., dok će ribiči iz Športskog ribolovnog društva Šaran nagraditi sve volontere hranom - i zahvalnošću.

Ova inicijativa također služi kao primjer suradnje među lokalnim zajednicama, što dodatno jača osjećaj pripadnosti i odgovornosti prema okolišu.

03. svibanj 2024 21:02