StoryEditor

VRIJEME ZA POVRATAK Kreće faks, pakujte stvari! Evo savjeta za što uspješniju selidbu

Donosimo savjete koji će vam olakšati prelazak u vaš novi dom

25/09/2023 u 16:30 h
17957
PEXELS

Uskoro je vrijeme za povratak u Zagreb. Studenti iz krajeva diljem Hrvatske vraćaju se na studij u mentropolu, mnogi i prvi put dolaze i ulaze u svoje nove stanova ili sobe u studentskom domu. Selidba je jedan od onih događaja koji sa sobom nose puno više komplikacija nego što nam se na prvu čini. Nerijetko se neke stvari razbiju ili jednostavno izgube, a koliko god vremena za selidbu imate, malo je. Da bismo vam novo preseljenje učinili što lakšim, donosimo nekoliko savjeta za selidbu sa što manje stresa.

Nabavite dovoljno kutija i vreća

Tek kada krenete spremati sve stvari, shvatite koliko ih je puno. Pri traženju kutija za prenošenje stvari možete se raspitati u najbližoj trgovini i tako si ih besplatno priskrbiti. Od velikog su značaja i velike vreće za smeće koje možete nabaviti u gotovo svakoj trgovini. Praktične su za prenošenje jastuka, zimskih jakni, debelih pokrivača i sličnih predmeta.

Ako vam neke stvari ne trebaju - ne selite ih

Šarena vaza u koju nikada niste stavili cvijet ili nepročitane knjige koje na polici skupljaju prašinu vjerojatno vam neće nedostajati u novom domu. Sve što ne koristite i za što ste možda zaboravili da postoji - neće vam trebati ni u novom prostoru.

Kreativno i mudro pakirajte stvari

Prilikom selidbe nešto se često razbije ili polomi, kao da niste već dovoljno pod stresom. Kako biste to izbjegli, lomljive predmete poput čaša ili staklenih figurica zamotajte u kuhinjske krpe ili ručnike. Radne stolove, noćne ormariće i slično možete omotati folijom sa zračnim mjehurićima. Osim što ćete svoj namještaj spasiti od oštećenja, kasnije ćete se moći zabavljati istiskanjem mjehurića.

Dobro organizirajte prijevoz

Poštujte svoje i tuđe vrijeme i na vrijeme si osigurajte projevoz - bilo da ćete posegnuti za rukom prijatelja ili obitelji. Iako se angažiranje prijatelja za pomoć u prijevozu stvari čini kao odlična opcija, možda i nije uvijek tako, pogotovo ako nemate puno vremena. Unajmljivanjem kombija za selidbu možda nećete uštedjeti novac, ali vrijeme svakako hoćete. Ovo je posebno praktično ako sa sobom planirate ponijeti veliki namještaj poput radnog stola i stolice ili pak ormara, frižidera ili televizije.

Vezani članci
27. travanj 2024 18:07