StoryEditor

LJUBAVNE PRIČE KSET-a Od ‘bacanja kletvi‘ za dejt do aftera poslije svadbe u staroj kotlovnici

‘Ne bih to nazvala ljubav na prvi pogled, ali bili smo oboje odmah privučeni jedno drugome. Nakon toga, uslijedilo je par mjeseci flertovanja na razini da me, na primjer, zvao lemiti miksetu Disco sekcije‘, ispričala je Mia o svojim počecima s Trubom

14/02/2024 u 16:20 h

Osim uspomena iz različitih sekcija, druženja i zabavljanja za šankom, zidovi KSET-a kriju i ljubavne priče kakvih bi se posramili i najveći ljubavni književnici. KSET je bio svojevrstan Kupidov separe u kojem su mnogi studenti sreli svoju ljubav života, a Mia i Truba samo su jedan od takvih parova. Upoznali su se ubrzo nakon što se Mia učlanila u Klub, a oboje su bili u Glazbenoj sekciji.

"Ne bih to nazvala ljubav na prvi pogled, ali bili smo oboje odmah privučeni jedno drugome. Nakon toga, uslijedilo je par mjeseci flertovanja na razini da me, na primjer, zvao lemiti miksetu Disco sekcije. Stariji prijatelji u KSET-u su me poticali da ga pozovem van jer da on nimalo ne kuži suptilne signale", prisjetila se Mia. Za pozvati Trubu van bio je razrađen cijeli plan.

San ili stvarnost?

"Imali smo u KSET-u Harry Potter kviz Expecto KSETorum na kojem sam ja trebala biti gatara i Truba mi je obećao da će svratiti na jedno gatanje. Nažalost, on je taj dan dobio užasnu temperaturu i morao je ići što prije doma, ali je svejedno došao do mog štanda. Ja sam mu iz dlana pročitala da je na njega bačena "teška kletva" i da ima samo jedna šansa da se spasi - mora neku malu KSET-ovku odvesti na pivo", ispričala je Mia. No, njegovu se odgovoru baš i nije nadala.

image
KSET

"On se nasmijao, rekao: "Dost‘ dobro" i otišao. Ja sam ostala jako zbunjena, ali mu se srećom zajednička prijateljica javila par dana poslije: "Kako si? Jesi bolje?... Nego, čujem da imaš date". Odgovor koji je dobila bio je: "Čekaj to se zapravo dogodilo?!" jer je jadničak mislio da je halucinirao to od temperature. Sada smo skoro već 5 godina skupa i jedino što nam nedostaje je možda više lemljenja u životu", objasnila je Mia ljubavnu priču započetu u KSET-u.

Zvone i Mirta prvu interakciju imali su na koncertu Zion Traina na kojem je Zvone bio tonac, a Mirta DJ.

"Znala je da je reggae moj đir pa me pitala znam li neku veselu dub pjesmu koju može pustiti prije Zion Traina tijekom svojeg DJ-anja na što sam ja rekao: ‘To je dub. Nema tu veselih pjesama‘", ispričao je Zvone. Bez obzira na njihovo nevino upoznavanje, prve impresije su bile ipak malo drugačije. Mirta se čudila zašto se "taj glazbeni snob" nikad ne smije, dok se Zvone nije ustručavao oko toga da mu se njezin odabir Disco sekcije nije dopadao. Iz KSET-a nose puno uspomena, osobito s raznih aftera. No, ipak ima jedna posebna.

After u KSET-u

"Imali smo svadbu godinama nakon što smo već prestali s volontiranjem u KSET-u. Mlađi članovi KSET-a su nam snimili video čestitku na taj dan uz poruku da svratimo do kluba na after što smo mi naravno zaključili da moramo ispoštovati tako da smo u otprilike 4 ili 5 ujutro nakon što je svadba bila gotova završili u KSET-u na afteru i još nekoliko sati puštali sve punk hitove koje smo slušali tijekom svojeg vremena u KSET-u", rekao je Zvone. Prisjetio se i da je to možda i prvi put da su bili svjesni da su studentski dani iza njih te da će njihov KSET od sad pa nadalje biti nešto što je u njihovom sjećanju, a ne dio svakodnevice.

image
KSET

"Ali nam to nije predstavljalo problem jer nas je definirao kao osobe i uvijek ga nosimo sa sobom", zaključio je Zvone. S druge pak strane, Mario, poznatiji kao Muc, nije ni slutio da će ga nevini odlasci na kavu jednom dovesti do njegove Ane, a također ih je spojila glazba.

"Kao mladi i ambiciozni brucoš FER-a odmah nakon uvodnog predavanja otišli smo na kavu u taj famozni KSET. Prvi tjedan smo se zafrkavali i pili kave, igrali belu, preferans, fotokopirali skripte. I onda su nas na šanku počeli zezati da se moramo učlaniti u Klub", rekao je Mario. Tražili su objašnjenje za učlanjenje, a šankerica im je objasnila sekcije. Nakon malo raspitivanja odluka je pala na Glazbenu, a šefica Glazbene sekcije nalazila se iza šanka. Bila je to Ana, a Mario se i danas sjeća da je tada nosila svijetlo sivu majicu s tamno sivim rukavima, zelene džepaste hlače i narančasti simpa ruksak. Učlanila je njega i prijatelja Juru u sekciju.

‘Bolji ti je drugi frajer‘

"Tada sam tri godine bila u Klubu i već sam rutinski odrađivala jutarnje muvanje i upisivanje novih članova. Mario je bio jedan od onih koje sam upisala. Simpa lik, duga kosa vezana u rep, neka dobrica, pomislila sam. A i frendovi su mu simpa! Tek dvije godine kasnije, na jednoj utakmici Eura 2004, naša priča krenula je u smjeru u kojem vozimo i danas. Iz aviona se vidjelo da je dobar kao kruh, jednostavan, otvoren, smiren. Nije me prevario taj prvi dojam!", prisjetila se Ana svojih i Marijevih početaka. No, njezina najbolja prijateljica neKSETovka ipak je imala drugačije mišljenje o Mariju kada ju Ana jednom dovela u Klub.

image
KSET

"Ana i ja se nešto pohvatamo na podiju da bi mi kasnije Ana ispričala kako joj je ta prijateljica komentirala nešto u stilu "pa bolji ti je ovaj frajer nego taj Muc o kojem si mi pričala"", prisjetio se Mario, no ipak je Anin prvi dojam pobijedio.

"22 godine i troje djece kasnije, i dalje mi je Šefica!", s osmijehom na licu zaključio je Mario.

Nakon 47 godina bivanja na istoj lokaciji, s obnovom FER-a došlo je vrijeme i za preseljenje KSET-a, no razlog za brigu nema jer, kao što i sami kažu, KSET nikad nije bio samo prostor, već ljudi koji su od njega stvorili nešto posebno. I dok se selidba događa, nešto neprocjenjivo ipak ostaje, a to su (ne)ispričane priče, prijateljstva koja su se stvorila i ljubavi koje su procvjetale. Mnogi beskrajni razgovori uz šank i plesni ritmovi i dalje će ispunjavati KSET-ov prostor, samo na novoj adresi, a srca će i dalje pulsirati uz ritam mladosti i života.

Vezani članci
28. travanj 2024 12:20