StoryEditor

Dji Osmo Pocket i Clocky 

Autor:
Tekst: Silvio Šipušić
02/12/2018 u 20:20 h
Clocky, ilustracija za Gadgeteriju prosinac 2018
Clocky, ilustracija za Gadgeteriju prosinac 2018

Dji Osmo Pocket

Osmo Pocket mala je ručna kamera s novim načinom stabiliziranja slike. Umjesto elektroničke ili optičke stabilizacije, Osmo Pocket koristi gimbal, koji precizno prati kretnje vaše ruke i jamči savršeno mirnu i stabilnu sliku. Na gimbalu je postavljen moćan senzor koji snima fotografije od 12 MP i videozapise u 4K/60 FPS rezoluciji.

Osmo Pocket omogućuje razne načine snimanja: FPV prati orijentaciju gimbala tijekom brzih kretnji te stvara dramatičnu snimku, ActiveTrack kontinuirano prati objekt koji želite snimati, a motionlapse polako pomiče kameru tijekom timelapse fotografije. Osim toga, možete fotografirati panorame te svijetle i jasne fotografije uz nightshot funkciju. Sve funkcije pokreće baterija koja traje 140 minuta. Osmo Pocket je već u prodaji za 349 dolara (2279 kuna).

Clocky

Clocky je budilica koja na zanimljiv način osigurava da ustanete na pravo vrijeme. Kad je vrijeme za buđenje, Clocky pada s vašeg noćnog ormarića i "kreće se" po vašem stanu. Dok "bježi" od vas, Clocky ispušta jake, glasne zvukove nalik na robota R2D2, što će vas prisiliti da ustanete iz kreveta i isključite alarm. Clocky je čvrst i bez problema se baca s površina visine do jednog metra. Ako često kasnite, nabavite Clocky; dolazi u sedam različitih boja i stoji 39.99 dolara (261 kuna).

20. travanj 2024 06:14