StoryEditor

LJETNA GADGETERIJA Od vrhunskih podvodnih kamera do minidronova i USB ventilatora

Mnogi će za plažu pripremiti neku od digitalnih opcija za čitanje, ali ono što se nikako ne smije zaboraviti jest - punjač
Autor:
Global.
12/06/2019 u 10:04 h
VIZR gadget
VIZR gadget

Za nadolazeće ljetne praznike, osim prema praktičnosti i korisnosti, spravice se bira i uzimajući u obzirom još jednu svrhu - zabavu. Ivan Šimić, novinar portala Netokracija, izdvojio je nekoliko dostupnijih i prihvatljivijih cijena, a na njegovoj se listi može naći zaista svašta - od podvodnih kamera pa do USB ventilatora.

Samo nek je vodootporno

Do ljetnih destinacija za početak je najvažnije - stići sigurno. Odlično rješenje za to je postavljanje mobilnog telefona na VIZR koje koriste tehnički borbeni piloti kako bi vozači ostali fokusirani i dovode ga na nadzornu ploču automobila. S transparentnim zaslonom koji se hvata za nadzornu ploču i velikim izborom aplikacija koje će pomoći pri pregledavanju GPS-a, prometnih uvjeta, brzinomjera, karte ulica - sigurnost je na visokoj razini.

Osim u vožnji ona je važna i na plaži gdje nije uvijek jednostavno ostaviti novčanik ili mobitel pri odlasku na kupanje. Odlično je rješenje da stvari ostanu na sigurnom je FlexSafe, najpraktičniji prijenosni protuprovalni sustav. Ljeto je savršeno godišnje doba za fotografiranje, bilo prirode i mora, bilo trenutaka kojima se želi dočarati atmosfera aktivnog ili pasivnog odmora. Nije novost, ali je i dalje impresivno - podvodna fotografija koja sa svakom novom spravicom postaje atraktivnija i realnija.

Kad srce kaže ljeto kaže i dobra zabava za koju je važno odabrati i dobar bluetooth zvučnik

"Gadget koji bih preporučio za ljeto bez sumnje je neka od akcijskih kamera. Danas je izbor ovih uređaja zaista impresivan, a ako niste spremni izdvojiti nešto više za GoPro, mogu preporučiti neku od Xiaomi Yi kamera ili nešto još povoljnije", istaknuo je Ivan i dodao da je odlično što se ovom kamerom može snimati na moru, povezati se s mobitelom i odmah prebacivati snimke kako bi bile spremne za dijeljenje na društvene mreže.

Neizostavni su ovdje i dronovi, a za razliku od onih velikih (i skupih) za čije je nošenje potreban ruksak, DroneX Pro veličine je "pametnog" telefona - sklopiv, lagan i jednostavan za letenje. Kad srce kaže ljeto, kaže i dobra zabava, za koju je važno odabrati i dobar bluetooth zvučnik, a Ivan je izdvojio JBL GO 2 koji je vodootporan, dostupan u raznim bojama i baterija mu traje jako dugo. Za uživanje u glazbi važne su i dobre slušalice, prema mogućnosti bežične koje nude odlično audioiskustvo, ali i sigiurnost da će ostati u ušima bez obzira na trčanje, penjanje ili vožnju biciklom. Idealne su i za upućivanje i primanje telefonskih poziva, treba pripaziti da budu kompatibilne s Androidom i iOS-om i da imaju što dulji, prema mogućnosti, osmosatno trajanje baterije.

Osim slušanja glazbe, jedna od omiljenih aktivnosti na plaži je i čitanje knjiga koje se pak mogu spremiti na Kindle i čitati na plaži. Studentica Filozofskog fakulteta Klaudija Šarić koristi ga bez obzira na to odlazi li baki na selo ili na odmor s prijateljicama. Naravno, za takvo što poslužiti mogu i sve jeftiniji tableti. Za rad na spravicama potrebna je svakako i napunjena baterija, tako da nipošto nije preporučljivo zaboraviti prijenosni punjač.

Borba s prirodom

Za vruće ljetne dane neizostavan je "dodatak" mini USB ventilator, dobro poznati gadget prihvatljive cijene i veličine. Za znojenjem nema potrebe ni u kuhinji, blagovaonici ili pak uredu jer se među sve popularnijim gadgetima mogu pronaći i mali klima-uređaji, od kojih se neki pokretati USB-om.

Osim vrućine velika su ljetna "napast" i komarci, a Mosquitron, koji koristi pametne bezopasne UV svjetiljke kako bi privukao štetočine u blizini, našao se kao izvrstan novi u borbi s njima. Njegov ih snažan vakuum jednostavno - usisava.

Spas u stranim zemljama

Voice translator jedan je od najpraktičnijih gadgeta za sve turiste, nađu li se u Hrvatskoj, nekoj europskoj zemlji ili pak dalekoj Kini. Funkcionira tako da izravno prevodi glas na drugi jezik, vrlo točno i razgovijetno. Pulomi TT dostupan na Amazonu jedan je od najpoznatijih, ali i tehnološki najboljih, iznimno brzo i učinkovito prevodi 52 različita jezika. Tu su i alati koji prevode tekst s fotografija, menija u restoranu ili priča u muzeju, a ističe se Franklin TWE-118 5-Language European Translator, također dostupan na Amazonu.

25. srpanj 2024 15:02