Foto: Youtube/HRT

Popularna HRT-ova glazbena emisija “A strana” krenula je u svoju treću sezonu. Uspješno spajanje mladih, publici manje poznatih glazbenika s poznatim pjevačima i pjevačicama hrvatske estrade ono je što tu emisiju čini zanimljivom različitim generacijama. Osim glazbe emisiju karakterizira i druženje voditelja, glazbenika i publike, što “daje prizvuk tuluma”, kako su voditelji Duško Čurlić i Ivan Vukušić istaknuli na početku prve sezone.

Dobru zabavu i druženje s ekipom treće sezone očekuje i Vedran Ljubenko, pjevač koji je prije ove emisije imao prigodu pokazati svoj talent i u natjecateljskoj emisiji “The Voice”.

“Emisija ‘A strana’ je prvobitno formirana od nas 15-tak, koji smo bili u emisiji ‘The Voice’. Svidio mi se koncept i odmah sam prihvatio poziv”, otkriva Ljubenko. I ove će sezone svaka emisija imati posebnu temu.

Osim što je zabavnog karaktera, ovakav tip emisije način je promoviranja mladih glazbenika koji tamo nastupaju

“Jako je teško uređivati emisiju tematski jer nije lako toliko pjevača ubaciti da svatko pjeva nešto što mu odgovara”, ističe.

Dobri glasovi mladih pjevača i raznolikost gostiju potaknuli su i Ivu Tot, studenticu Poslovnog veleučilišta, na praćenje “A strane” jer je smatra dobrom zabavom iz koje, kaže, može i naučiti ponešto o gostujućim izvođačima. Prva emisija nove sezone bila je posvećena Oliveru Dragojeviću, koji je za života i sam bio gost u “A strani”.

“Djelovalo je vrlo emotivno. Svidio mi se način na koji su odali počast Oliveru kada su pustili originalnu pjesmu i ostavili ‘prazan’ mikrofon”, priznaje Tot.

Iako se nastupanje pred izvođačima čiju pjesmu za tu emisiju izvode može činiti stresno, Ljubenko ističe da njemu nije tako te da svojom izvedbom samo pokušava doprijeti do ljudi, što smatra i smislom glazbe. Osim što je zabavnog karaktera, ovakav tip emisije način je promoviranja mladih glazbenika koji tamo nastupaju.

“Mislim da ova emisija neće utjecati na moju karijeru jer radim autorske pjesme i na to sam koncentriran. S druge strane, dobra je promidžba i održavanje na sceni dok ne dođu nove pjesme”, zaključuje Ljubenko.