StoryEditor

PODUZETNIČKA AKADEMIJA Studentska konferencija otkriva male tajne velikih poduzetnika

Autor:
Nola Božić
24/04/2024 u 16:08 h
<p>poduzetništvo<br>
foto: canva</p>
poduzetništvo foto: canvaCANVA

Poduzetnik je osoba koja riskira. Odlučuje što, kako i za koga stvoriti s ciljem uspjeha na tržištu. Već petu godinu za redom konferencija Poduzetnička akademija inspirira studente da zakorače u poduzetničke vode. Ovogodišnje izdanje konferencije održat će se idućeg petka, 26. travnja, od 10 do 14 sati na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Uspjeh na visokim petama

Tema petog izdanja Poduzetničke akademije su žene u poduzetništvu. Kako su se probile u poslovnom svijetu, s kojim su se problemima susrele i što savjetuju, samo su neke od točaka kroz koje će proći gostujuće predavačice.

Konferenciju organiziraju studenti Hrvatske akademske zajednice Ekonomskog fakulteta, HAZef-a.

"Vjerujem da će ovaj projekt ostavit trag jer progovara o jako bitnoj tematici. Iako smo suvremena država, i dalje imamo poteškoća što se tiče probijanja žena te na koji se način gleda na njihov uspjeh", podijelila je voditeljica organizacijskog tima Lara Krilić.

Studentska inicijativa

HAZef je najveći ogranak Hrvatske akademske zajednice. Udruga je na Ekonomskom fakultetu aktivna još od 90-ih, no u sadašnjem obliku raste od 2016. godine.

Priprema projekata traje u prosjeku dva ili tri mjeseca. Od smišljanja teme, izrade vizuala, traženja i kontaktiranja predavača, pa do rješavanja financija, studenti razvijaju korisne vještine za tržište rada.

"Nikad se nisam susrela s toliko različitih problema. Najviše sam naučila o timskom radu, upornosti te da nikad nema predaje", otkrila je voditeljica.

Vezani članci
06. svibanj 2024 00:00