StoryEditor

Z++ IZBACIO NOVI ALBUM ‘Prestali su koncerti, a iz njih je dolazila većina inspiracija za pjesme‘

Talentirani glazbenik najavio je i nove glazbene uratke, ali će se raditi o singlovima
Autor:
Global.
24/12/2020 u 06:56 h
ipad605439_1920
PIXABAY
Osječki je traper z++, pravim imenom Zvonimir Husnjak, ponovno zasjenio domaću trap scenu svojim novim albumom "Zauvijek" kojeg je, baš kao i prošli "18++", u potpunosti samostalno napravio. Novi album broji 13 pjesama, isijava psihodeličnom i pomalo melankoličnom atmosferom, a poneke pjesme poput "Moj svijet" i "Ljeto već je gotovo" odudaraju od klasičnog prepoznatljivog zvuka osječkog glazbenika.

Korona iskorištena za poboljšanje

Pandemija koronavirusa utjecala je na brojne glazbenike diljem svijeta, pa tako i na Husnjaka. "Prestali su koncerti, a iz njih je dolazila većina inspiracije za pjesme", rekao je glazbenik te dodao da je ovo izazovno vrijeme iskoristio za poboljšavanje pjesama i rad na tehničkoj strani albuma. Već od prve pjesme "Tajna" prepoznatljiva je visoka produkcijska kvaliteta albuma i inovacije vrijedne spomena. Melodičnost pjesme "Moj svijet" nosi inovativni beat s bass gitarom koji bi se mogao svidjeti i onima koji nisu ljubitelji trapa. "Bass gitaru sam odsvirao u Omnisphereu, a ne na pravoj bass gitari, iako je dovoljno dobro odsvirano da svi misle da je u pitanju prava bass gitara", rekao je z++. Također objašnjava da u programu ima na stotine započetih beatova koji nisu "trap đir", ali da rijetko koji završi i odabere u izradi pjesme.
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 

Objavu dijeli z++ (@zpluspluss)

Ne postoji kolektivna poruka

Z++ u svom novom albumu daje svakome po nešto. Stoga oni koji vole malo "tvrđi" trap mogli bi biti zadovoljni s pjesmom "Moshpit", čiji tekst predstavlja getoiziran život ulice. Kroz novi album z++ ne želi slati nikakvu poruku jer, kaže, on nije takav tip umjetnika. "Želim raditi dobru glazbu koja ima umjetničku vrijednost. ‘L‘art pour l‘art‘, rekli bi Francuzi", objasnio je. Ističe trud koji ulaže u svoju glazbu te važnost da glazba kao cjelina ima jasnu kvalitetu i da je na kraju ugodna za slušati. Novi album upravo je jedna složena cjelina. Prisutan je sklad i povezanost pjesama u albumu, što je i bio cilj ovog osječkog glazbenika, koji planira nastaviti u ovom stilu. "Obožavam povezivati pjesme u tečnu cjelinu, ali mislim da ću iduće razdoblje više raditi na singlovima", poručio je z++. https://www.youtube.com/watch?v=OkIpDZXtu3I
25. travanj 2024 12:45