StoryEditor

KULTURA Tjedni pregled događaja

Što se zanimljivo dogodilo na kulturnoj sceni?
Autor:
Global.
02/10/2020 u 22:59 h
PONEDJELJAK, 28. rujna
Započelo je 30. izdanje Svjetskog festivala animiranog filma Animafest u Kinu SC. Ovogodišnji program prvog dana je obilježio već započet Program za djecu i mlade u Kinoteci i Kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti, kao i izložba Schwizgebelovih radova "Majstor poetskih vizija" u Galeriji Kranjčar, te ALU AR aplikacija proširene stvarnosti postavljena u predvorju Kina SC. Nakon svečanog otvaranja uslijedilo je Veliko natjecanje kratkometražnog filma.

U nadopunjenim preporukama za održavanje izvedbi, programa i manifestacija, Hrvatski zavod za javno zdravstvo prilikom održavanja manifestacija niskoga rizika dozvoljava fizičku udaljenost među posjetiteljima od jednoga sjedećeg mjesta.

UTORAK, 29. rujna

Ministrica kulture i medija, Nina Obuljen Koržinek istaknula je da je pronađeno riješenje za omogućavanje nastupa na kojima može boraviti nekoliko tisuća posjetitelja. Da bi takva događanja bila održiva Ministarstvo kulture i medija surađivat će s Unisonom, Udrugom promotora i Hrvatskom glazbenom unijom na projektu koji će se, za sad, financirati iz COVID fonda Ministarstva kulture i medija.

SRIJEDA, 30. rujna
Svečano je otvorena Riznica splitske katedrale, jedna od najvrjednijih dijecezanskih zbirki u Hrvatskoj koja je ovim putem dobila stalni muzejski postav dostupan javnosti. Otvorena je u sklopu 1600. obljetnice smrti sv. Jeronima.

ČETVRTAK, 1. listopada
Svečanom dodjelom nagrade romanu "Ciganin, ali najljepši" započela je 13. BOOKtiga, festival pročitanih knjiga u Poreču. Sajam traje danas do 19 sati.

PETAK, 2. listopada
Na svečanom koncertu u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu izvedena je opera "Mislav", hrvatskog skladatelja Ivana pl. Zajca, kojom je obilježeno 150 godina rada i djelovanja Opere HNK u Zagrebu.

SUBOTA, 3. listopada
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu sedmu godinu za redom organizira Dan otvorenog trga. Događaj se održao od 11 do 13 sati, ispred i oko kazališta na Trgu Republike Hrvatske. U programu su sudjelovali HNK, ansambl LADO i zagrebačka Muzička akademija te Turistička zajednica Grada Zagreba.
27. travanj 2024 03:10