StoryEditor

EX. CLUB Posjetili smo mjesto za izlazak koje petkom vrti ‘balkatone‘ hitove, a subotama nudi ‘Don‘t call your ex‘ tulum

Mišljenja o uređenju su podijeljena pa dok neki posjetitelji naglašavaju kako je prostor zanimljiv jer nije ‘sterilan‘, drugi smatraju kako uređenje nije primjereno

Autor:
Marta Kolarić
24/05/2024 u 22:00 h
<p>Koncert bez postivanja epidemioloskih mjera</p>
Koncert bez postivanja epidemioloskih mjeraPIXABAY

Na samom kraju zgrade hotela Westin na dobro poznatoj adresi Ulice Izidora Kršnjavog 1, nalazi se jedan od najmlađih zagrebački klub, Ex. club. Otvoren je prije nešto više od četiri mjeseca nakon što se njegov prethodnik Ray Grill & Club u studenom preselio malo niže u Savsku ulicu te je odmah privukao velik broj gostiju zbog već poznate lokacije i atmosfere.

Otvoren je petkom kada događanja organizira Balkatone kada se pušta repertoar iz istoimenog žanra, dok su subote u klubu domišljato nazvane "Don‘t call your ex", a uz hrvatske dance hitove sluša se i strana glazba te turbofolk.

"Meni je glazba ovdje taman. Nisu samo "cajke" nego tu i tamo neka strana ili trash, za svakog nešto, rekla je Lucija Burnać, studentica koja je prošlu subotu provela u Ex.-u.

Specifičnost ovog mladog kluba je njegovo radno vrijeme. Dok većina klubova vezanih uz ‘balkaton‘ i turbofolk glazbu svoja vrata zatvara u 4 ili 5 ujutro, Ex. club svojim gostima omogućava tulum do 6 ujutro. Odmah pri ulasku može se primijetiti da uređenje koje nije tipično za klubove koji su specijalizirani za "balkaton" i turbofolk. Klub je prostran uređen u rustikalnom stilu s lusterima na stropu, drvenim policama, jelenjim rogovima na zidu i pojedinim modernim elementima kao što su neonski natpisi i osvijetljene ilustracije.

Mišljenja o uređenju su podijeljena dok neki posjetitelji naglašavaju kako je prostor zanimljiv jer nije "sterilan", drugi smatraju kako uređenje nije primjereno.

"Prvi dio kluba, ovaj kod ulaza, mi je više prikladan za događaje koji se ovdje događaju preko dana. Tamo je polica s knjigama, na zidu pored su fotografije Jackie Kennedy i Brigitte Bardot. Mislim da uređenje drugog dijela, onaj unutarnji dio kluba više paše uz glazbu. Ex. nema baš uređenje koje odgovara uz ‘vibru cajkaškog kluba‘, više mi se sviđaju uređenja drugih klubova", rekla je Sara Škrlec, studentica koja je prošle subote prvi put posjetila ovaj klub.

Slušatelji Happy FM-a ili ljubitelji sociološkog eksperimenta "Brak na prvu" u Ex.-u će vjerojatno prepoznati glas radijskog voditelja Alena Vlahovića, koji ovdje u ulozi MC-a svakim petkom i subotom podiže atmosferu u klubu komunicirajući s gužvom.

Vezani članci
23. listopad 2024 15:00