StoryEditor

BOBICE GOJI Crveni dijamanti

Biti ćete sretni ako bobice goji uvrstite u svoju prehranu za vrijeme ispitnih rokova!  
Autor:
Global.
17/01/2018 u 23:03 h
bobice goji
bobice gojipixabay

Goji bobice, narančasto-crvene boje, koriste se stoljećima u ljekovite svrhe u sklopu kineske, tibetanske i indijske tradicionalne medicine, a nazivali su ih "eliksirom mladosti". Nalik su na grožđice i bogate su antioksidansima, aminokiselinama i esencijalnim masnim kiselinama koje su potrebne za održavanje proizvodnje hormona, ali i dobro funkcioniranje mozga i živčanog sustava.

U njima se krije bogatstvo vitamina C, E, B1, B2, i B6. Rastu na Himalaji, a nazivaju ih još i "sretnim bobicama" ili "crvenim dijamantima".

Bit ćete sretni ako bobice goji uvrstite u svoju prehranu za vrijeme ispitnih rokova!

Sadrže betain koji smiruje nervozu, a osim toga poboljšava memoriju. U svijetu su najpoznatija superhrana, a njihova dobra svojstva prepoznata su i u medicinskim istraživanjima.

Foto: Pixabay

Atraktivne bobice sadrže veliku količinu beta karotena koji je ključan za dobar vid, ali i lijep ten. Osim svoje ljekovitosti pogoduju i sprečavanju gomilanja masnog tkiva.

Ipak, najnevjerojatnije svojstvo tih bobica definitivno je to što su odličan saveznik protiv starenja, a uz to daju snagu i energiju. Bobice goji imaju i terapijska svojstva, te su prepoznate po snažnim antivirusnim i protuupalnim učincima. Kad se zbroje se "magične" dobrobiti - vrijedi ih isprobati!

Sušene bobice goji možete dodati i jelima poput rižota i piletine ili salatama, a u slobodnoj prodaji možete ih pronaći i kao sok.

23. travanj 2024 06:28