StoryEditor

KIŠOMIR Kreativnim hobijem unijela šarenilo u kišne dane

‘Gledajući djecu i način na koji oni gledaju svijet oko sebe, dobivam dodatnu inspiraciju da nastavim oslikavati kišobrane s brojnim veselim i šarenim motivima i time svima učinim i one najtmurnije dane ljepšima‘, navodi Mirna Desker
Autor:
Tekst: Lara Paša
19/03/2019 u 15:05 h
KisoMir kisobran i Mirna Desker
KisoMir kisobran i Mirna DeskerPRIVATNA ARHIVA

Kišobran je većini samo dosadna stvar koju si prisiljen ponijeti sa sobom da ne pokisneš, a sada je više – nešto poput personaliziranog modnog detalja, kaže Mirna Deskar.

U potrazi za kreativnim hobijem odlučila se za nešto inovativno, ali i korisno. U jesen 2017. za vrijeme jednog običnog kišnog poslijepodneva, nastala je ideja o posebnom kišobranu. Često ih gubimo, ali kad se uloži toliko truda u njega, mijenja se pogled na jedan svakodnevan predmet. Kreativnost, originalnost i praktičnost.

Svoj brend osmislila je u suradnji s najboljom prijateljicom te spojem riječi kiša i njezina vlastitog imena nastao je KišoMir. Simpatičan, pomalo smiješan, ali pamtljiv, opisuje ga Mirna

Sve je to postigla studentica Mirna svojim KišoMirom, brendom ručno oslikanih kišobrana. Nakon nepune dvije godine raznolike motive prenijela je na obične bijele kišobrane - sve od KišoMira za svadbu, Harryja Pottera i Igre prijestolja, dinosaura i sova, motivacijskih i književnih citata pa do cvjetnih motiva koji su krasili prve KišoMire. Najveći izazov nepoznati su ili nikad nacrtani motivi koje je potrebno prenijeti na zahtjevnu plohu kišobrana, ali kad oslikavanje krene, strah brzo nestaje. Iako zvuči jednostavno, za izradu jednog kišobrana potrebno je tri do četiri dana te dodatna dva dana sušenja vodootpornih boja i markera koji se koriste za oslikavanje.

Foto: Privatna arhiva

Svoj je brend osmislila u suradnji s najboljom prijateljicom te spojem riječi kiša i njezina vlastitog imena nastao je KišoMir. Simpatičan, pomalo smiješan, ali pamtljiv, takvim ga opisuje Mirna.

"Gledajući djecu i način na koji oni gledaju svijet oko sebe, dobivam dodatnu inspiraciju da nastavim oslikavati kišobrane s brojnim veselim i šarenim motivima i time svima učinim i one najtmurnije dane ljepšima", navodi Mirna kojoj je glavna preokupacija studij na Učiteljskom fakultetu. Onu da nikad ne treba odustajati i da svatko ima neki dar, čuli su svi već previše puta, ali Mirna vjeruje u nju i smatra da je sve moguće uz dobru ideju, trud, podršku te ponešto spontanosti i rizika.

"Čak i u ovom industrijaliziranom svijetu, uvijek će se naći ljudi koji cijene ručni rad, inovativnost i kreativnost, to nikad ne treba zaboraviti", ističe Mirna kojoj pozitivnog stava ne nedostaje.

29. travanj 2024 14:51