Foto: Pixabay

Pandemija koronavirusa iz temelja je promijenila naš dosadašnji način života. Njezine posljedice već pogađaju svaku industriju, pa tako i modna nije ostala pošteđena. Najveća svjetska modna imena već su se na razne načine uključila u pomoć na globalnoj razini.

Prema podacima Business Insidera, Ralph Lauren, Louis Vuitton, Gucci, Kering, Versace samo su neki od brojnih koji su donirali milijune eura i tisuće zaštitnih maski bolnicama i organizacijama diljem svijeta.

Ovakvim hvalevrijednim postupcima priključio se i poznati hrvatski modni dvojac, ELFS, koji u suradnji s tvrtkom Black Carpet Consulting organizira prvu online modnu reviju u Hrvatskoj, pod nazivom Online Fashion Show. Ova jedinstvena humanitarna modna ideja moći će se pratiti preko online aplikacije, a pojedine modele iz nove kolekcije za proljeće i ljeto predstavit će poznata lica.

Foto: Danijel Galić

“Modna se industrija, kao i brojne druge, našla u vrlo specifičnoj situaciji i koliko god se trudili i željeli da nam se život vrati tamo gdje je stao, svjesni smo da to neće biti tako lako i da ćemo određeno vrijeme živjeti po nekim novim pravilima. Naravno da bi bili najsretniji kada bismo mogli organizirati klasičnu reviju, ali kako to nije moguće, osmislili smo novi način druženja s našim dragim prijateljima koji nas oduvijek podržavaju. Sretni smo što ćemo im, barem na ovaj način, vratiti tračak glamura i mode u njihove domove”, ponosno je rekao dizajner Aleksandar Šekuljica.

Međutim, ova neobična priča koja će se odvijati u dnevnim boravcima gledatelja, moći će se realizirati tek s popuštanjem mjera. Dizajneri Šekuljica i Ivan Tandarić istaknuli su da su sigurnost i zdravlje ipak na prvom mjestu.

Posjetitelje očekuju i za sad nepoznata iznenađenja, a datum prve hrvatske online revije i o tome što nas sve čeka, dizajneri još ne žele otkriti.