StoryEditor

VJERA U SEBE ‘Dobra stvar sa samopouzdanjem jest to što nitko zaista ne zna je li pravo ili lažno‘

Heroina serije ‘Sluškinjina priča‘ primjer je toga kako uz hrabrost, ustrajnost i vjeru u svoje ideale možemo doseći nevjerojatna postignuća

Autor:
Global.
24/03/2022 u 14:19 h
<p>I u danima u kojima sve pođe po zlu, omiljena TV serija zasigurno ima onaj jedan lik koji će svoje samopouzdanje prenijeti i izvan malog ekrana</p>
I u danima u kojima sve pođe po zlu, omiljena TV serija zasigurno ima onaj jedan lik koji će svoje samopouzdanje prenijeti i izvan malog ekranaUNSPLASH
Svi imaju one dane kada im sve polazi za rukom. Probude se na vrijeme, savršeno izgledaju, rasture na poslu ili faksu i život je, jednostavno, savršen. To su dani koji nam ostave onaj predobar osjećaj samopouzdanja. Nažalost, nisu baš tako česti. Češće se dogode dani koje bismo najradije čitave proveli u krevetu uz omiljenu seriju. No dobro je što u gotovo svakoj od tih serija barem jedan lik uvijek zrači samopouzdanjem - evo koji su to likovi i što se od njih može naučiti.

Phoebe Buffay (‘Prijatelji‘) - Zašto ne pokazati svoju čudniju stranu?

Svi koji su ikad pogledali barem nekoliko epizoda tog legendarnog sitcoma upoznati su s Phoebeinim glazbenim hitom "Smelly cat". Kao i ostali likovi u seriji, gledatelji su svjesni da pjesma nije baš najbolja. No Phoebe je na nju izrazito ponosna - upravo tu vidimo njezino samopouzdanje i sigurnost u sebe. Phoebeine pomalo čudne karakteristike točno su ono što je čini toliko posebnom i zapamćenom, a ona ih potpuno prihvaća - uvijek je sasvim svoja, ne trudi se konformirati i ublažiti svoju jedinstvenu osobnost.

June Osborne (‘Sluškinjina priča‘) - Hrabrost i ustrajnost su ključ!

Uz hrabrost, ustrajnost i vjeru u svoje ideale mogu se dostići nevjerojatna postignuća. Serija je smještena u distopijskom društvu gdje su ženama oduzeta praktički sva prava, a June se našla u situaciji iz koje je gotovo nemoguće pobjeći. No s od početka zacrtanim ciljem, June svladava čitav niz prepreka i nikada ne odustaje - unatoč tome što je, doslovno, cijeli sustav protiv nje.

Maddy Perez (‘Euphoria‘) - Fake it ‘til you make it

"Samopouzdanje je 90 posto života, a dobra stvar sa samopouzdanjem je to što nitko zaista ne zna je li pravo ili lažno", rekla je jednom Maddy, a upravo je samopouzdanje njezina ključna karakteristika u ‘Euphoriji‘. U priči o Maddynu djetinjstvu opisano je da je uspijevala u izborima ljepote unatoč tome što "nije bila niti najljepša, niti najbjelja nego je jednostavno zračila samopouzdanjem". Maddy sigurno nije savršen lik i često griješi, ali ono po čemu se svatko može ugledati na nju je sigurnost i vjera u sebe kao neizostavni začini svakog uspjeha.

Barney Stinson (‘Kako sam upoznao vašu majku‘) - Tko ne riskira, ne profitira

Barneyjev zaštitni znak savršeno je izglačano odijelo. Iako ga zbog toga često prate čudni pogledi - jer se u odijelu pojavi u lokalnom bircu ili na utakmici, izlasku - jednostavno: svugdje. No njega za te poglede nije briga jer je to ono u čemu se on osjeća najugodnije pa samim time i najsamopouzdanije. Osim toga što zrači sigurnošću, Barney se nikad ne ustručava izaći iz svoje sigurne zone, konstantno riskira u svakom smislu, a čak i kada mu se dogodi neki promašaj, uvijek se dočeka na noge. I sve samo zato jer je u svakom trenutku baš ono što je, bez glume i dodvoravanja drugima.
07. prosinac 2023 21:05