Foto: Promo

Studenti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu organiziraju projekciju filma o utjecaju influencera, sponzoriranja na društvenim mrežama i brendiranja proizvoda za korištenje dekorativne i preparativne kozmetike s naglaskom na mlađu populaciju, pod nazivom “The Truth About Looking Good”.

Film se prikazuje u sklopu humanitarnog projektu CinePharm koji traje nešto više od godinu dana, a organizira se na mjesečnoj bazi. Dosad su se projekcije odvijale isključivo na FBF-u, a zbog epidemiološke situacije premještene su u virtualni prostor. Održavanje iduće projekcije najavljeno je za 27. travnja u 20 sati.

“Upravo putem dokumentarnog filma cilj nam je popularizirati znanost i omogućiti svim sudionicima informacije iz relevantnih izvora”, poručuje predsjednik Studentskog zbora FBF-a, Borna Tićak. Nadodaje da u sklopu CinePharm-a uvijek nastoje odabrati teme koje nisu u redovnom kurikulumu kako bi kolege dodatno pripremili za profesionalni angažman.

Nakon filma pripremili su i online panel diskusiju, čija je gošća mag. pharm. Marina Marušić Fojs, a zajednički će pokušati dobiti odgovore na pitanja je li doista potrebno puno proizvoda u dnevnoj njezi kože i je li bolje vjerovati novijim, inovativnim ili tradicionalnim proizvodima. Iz Studentskog zbora poručuju da su na gledanje pozvani svi, ne samo studenti. Prikupljene donacije namijenjene su Hrvatskom Crvenom križu, koji pomaže građanima tijekom kriznog epidemiološkog stanja.

“Nastojimo pokazati da mi studenti nismo tu da samo riječima podržavamo rad udruga, već i vlastitim angažmanom želimo biti sudionici pozitivnih društvenih promjena”, kaže Borna i ističe da su na FBF-u jako ponosni na projekt.

Prisustvovanje projekciji je besplatno, a donacije su dobrovoljne. Više informacija o CinePharm-u, brojevima za uplatu donacija i detaljima oko projekcije moguće je saznati na stranici Facebook eventa.