Foto: Matea Petrović/Global

Zagrebački studenti koji se još nisu oprostili s kultnim čučavcima u Studentskom centru za to sve manje vremena. Početak akademske godine, koji je ujedno trebao obilježiti i kraj potpune obnove sanitarnog čvora, službeno je prošao, a dobro poznati smrad najozloglašenijeg toaleta nastavio je pozdravljati sve koji su zakoračili u njega.

Unatoč neočekivanu zakašnjenju, koje je sanacijski ravnatelj Mirko Bošnjak za jedan dnevni list pripisao problemima s javnom nabavom, jedan od najkontroverznijih projekata sanacije zagrebačkog SC-a ipak nije pao u zaborav. Radovi, za koje je predviđena četvrtina milijuna kuna, službeno su počeli 9. listopada te je obećano da će uređeni toalet biti spreman za korištenje sredinom studenoga.

Foto: Matea Petrović/Global

“Planirana je zamjena sve sanitarne opreme i popratne galanterije. Postavit će se i nove električne instalacije te će se cijeli prostor oličiti”, otkriva Bošnjak. U studentskoj populaciji neomiljeni toalet, koji su još 2015. prozvali uvredom za njihovo ljudsko dostojanstvo putem propale peticije, službeno će zakoračiti 21. stoljeće.

U od poda do stropa osvježenom prostoru naći će se nove školjke i pisoari, novi umivaonici, čak i brza električna sušila za ruke i slavine sa senzorima. Molbe studenata napokon su uslišene te će se buduće generacije s čučavcima moći susresti samo u pričama svojih starijih kolega.