Foto: Borna Filic/PIXSELL

Filozofski fakultet u Zagrebu dao je svoj doprinos suzbijanju koronavirusa. Odustalo se od provođenja testa intelektualnih sposobnosti za buduće studente psihologije te od testa predznanja jezika za buduće studente anglistike. Vijeće fakulteta odlučilo je da će ove godine upisivati studente samo temeljem uspjeha u srednjoj školi i na državnoj maturi.

Od prijemnih testova odustali su zbog nemogućnosti njihove izvedbe u trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Odluku još uvijek treba potvrditi Senat Sveučilišta u Zagrebu. No, i dalje vrijedi pravilo kako svi studenti koji žele upisati studij anglistike, trebaju imati više od 80 posto na državnoj maturi iz tog predmeta. Ispiti predznanja za francuski, španjolski, grčki i latinski ipak će se održati za učenike koji na neki drugi način nisu dokazali predznanje.

Za ostale studente test intelektualnih sposobnosti ukinut je još prošle godine. Jedino su katedre psihologije i anglistike ostavile prijemne ispite zato što se već godinama nalaze na vrhovima ljestvica najpoželjnijih studijskih programa.