StoryEditor

DOMAGOJ GOLUBIĆ Tenisice su njegovo slikarsko platno

Autor:
Tekst: Kristina Uremović
18/09/2018 u 22:27 h
Zagreb, 190918. Branimirova ulica Fotografija za rubirku Humans of UniZG - student koji oslikava tenisice Na fotografiji: Domagoj Golubic
Zagreb, 190918. Branimirova ulica Fotografija za rubirku Humans of UniZG - student koji oslikava tenisice Na fotografiji: Domagoj GolubicKRISTINA UREMOVIC/GLOBAL
Ime: Domagoj Golubić Dob: 23 Studij: Fakultet prometnih znanosti

Osim što je student Fakulteta prometnih znanosti, svestrani Domagoj Golubić radi u američkom veleposlanstvu u Zagrebu, trenira košarku, a najveća mu je ljubav još iz ranih školskih dana - crtanje.

Svoju ljubav prema crtanju i tenisicama spojio je u zanimljiv hobi. Naime, Domagoj oslikava tenisice. Bile one potpuno nove ili jako oštećene, šarene boje dat će potpuno nov i zanimljiv štih tenisicama koje bismo već odavno bacili. Prvi put je oslikao tenisice prije pola godine.

"Imao sam nekoliko starih tenisica u dosadnim, monotonim bojama pa sam odlučio probati nešto nacrtati na njima. Proučio sam tehniku preko YouTubea, naručio boje preko interneta i tako je sve krenulo", prisjeća se Domagoj.

Odličan rezultat tog pokusa dao mu je dodatni vjetar u leđa da i dalje nastavi sa svojim novootkrivenim talentom. Iako bi bilo lakše oslikati tenisice posebnim sprejevima, Domagoj koristi samo kist i vlastitu maštu. Za neke mu treba više vremena, za neke manje, sve ovisi o tome u kakvom su stanju, ali i o ideji koju želi prenijeti na to neobično slikarsko platno.

‘Imao sam nekoliko starih tenisica u dosadnim, monotonim bojama pa sam odlučio probati nešto nacrtati po njima‘, kaže Domagoj

"Zamisao onog što ću oslikati je u isključivo u glavi, ali kad krenem crtati ideje samo naviru i uvijek ispadne bolje od očekivanoga", kaže Domagoj. Najzahtjevnije tenisice koje je oslikao bile su u jako lošem stanju pa mu je za to trebalo čak 24 sata.

"Starije tenisice znače i više napora, ali se na kraju trud isplati", dodaje.

Njegovi su prijatelji bili oduševljeni kada su primijetili novo ruho njegovih tenisica, a on je ubrzo imao pune ruke posla. Iako ih još oslikava iz gušta, ubrzo planira svoj hobi pretvoriti u posao jer boje koje mu trebaju može naručiti samo iz SAD-a ili iz nekoliko europskih zemalja poput Velike Britanije, a potražnja za unikatno oslikanim tenisicama iz dana u dan sve više raste.

"Potrudite se ostvariti svoje snove jer nema ništa ljepše nego raditi posao koji volite", zaključuje Domagoj. Njegovi radovi se mogu vidjeti na stranici na Facebooku ili Instagramu @made_by_pigeon.

18. travanj 2024 09:46