StoryEditor

LOVRO MIHALINEC Metalac zaljubljen u povijest

Autor:
Global.
15/02/2019 u 22:32 h
Zagreb 200219. Portret za Humanse Na fotografiji: Lovro Mihalinec
Zagreb 200219. Portret za Humanse Na fotografiji: Lovro MihalinecPRIVATNA ARHIVA
Ime: Lovro Mihalinec Dob: 20 Studij: Fakultet prometnih znanosti

Konstrukcije koje proizvodi Lovro, student druge godine prometa, dokaz su da spajanje povijesti i modernog doba može uroditi plodom. Koristeći drvo, metal i kožu, taj zaljubljenik u heavy metal, koji je u slobodno vrijeme i strastveni harmonikaš, proizvodi različite unikatne predmete.

U društvu je glavni zabavljač, a to što je, kaže, na neki način zakinut za mnoštvo informacija koje ne može dobiti zbog prekratkog srednjoškolskog programa povijesti potaknulo ga je da dublje prouči način života naših dalekih predaka.

"Oduvijek sam bio fasciniran poviješću i često sam provodio vrijeme gledajući dokumentarne filmove, posebice o srednjem vijeku, stoga sam slobodno vrijeme odlučio pretvoriti u kreativnu radionicu jedinstvenih predmeta", govori nam Lovro.

‘Budući da se izradom bavim isključivo zbog vlastite želje, cijene proizvoda prilagođene su studentskom džepu‘

Svaki student zna koliko je zahtjevno uspješno kombinirati učenje, polaganje ispita i bogat društveni život, no Lovro je našao rješenje. Naime, slobodno vrijeme, koje najčešće provodi kod kuće u Zagorju, provodi u svojoj radionici gdje, koristeći drvo, metal i kožu, proizvodi bokale, noževe, nosače za pivske boce, različite okvire, stolove, držače i druge predmete, a odmor od stvaranja tih unikatnih proizvoda pronalazi u vinogradarstvu.

"U radu pronalazim odmor, ne mogu podnijeti da nisam u kretanju i ne stvaram nešto korisno", nadodaje Mihalinec.

"Želio sam proizvoditi nešto jedinstveno, moderno i korisno, ali nadahnuto povijesnim okolnostima i napravljeno prema uzoru na prepoznatljiv srednjovjekovni štih. Većinu proizvoda izrađujem prema vlastitim idejama, ali često primam narudžbe pa napravim personaliziranu konstrukciju koja je najčešće postane jedinstveni dar. Budući da se izradom bavim isključivo zbog vlastite želje, cijene proizvoda prilagođene su studentskom džepu", zaključuje Mihalinec.

18. lipanj 2024 09:15