StoryEditor

MATEJ KEČKEŠ Diplomat koji je kao DJ završio na Ultri

Autor:
Global.
15/03/2019 u 22:36 h
Zagreb, 15032019. FPZG Portret za Humnse Na fotografiji: Matej Kečkeš
Zagreb, 15032019. FPZG Portret za Humnse Na fotografiji: Matej KečkešKRISTINA UREMOVIć
Ime: Matej Kečkeš Dob: 23 Studij: Fakultet političkih znanosti

Matej Kečkeš voli istaknuti da se protivi isključivosti i poticanju ljudi da se priklone jednoj od dviju krajnosti. Da to nije samo vješt diplomatski odgovor jednog od osnivača Diplomatskog kluba na Fakultetu političkih znanosti nego tu smjernicu primjenjuje i u svom djelovanju, potvrđuje i to da diplomatske aktivnosti uspijeva uskladiti s uspješnom karijerom DJ-a.

"Nakon što sam lani dobio prigodu nastupati na festivalu elektroničke glazbe Ultra Europe u Splitu, glazba mi je postala više od usputnog hobija i prometnula se u aktivnost u kojoj trenutačno najviše uživam", ističe Matej.

DJ-i se međusobno razliku po pristupima poslu, objašnjava. Oni uporni i strpljivi izabiru kreiranje vlastitog stila po kojem s vremenom postaju prepoznatljivi, dok drugi puštaju domaću glazbu i popularne cajke koji donose višu zaradu, ali i lošiji imidž.

‘Ako ti je stalo do imidža DJ-a, nećeš puštati cajke samo zbog love‘

"Ako ti je stalo do imidža, moraš prihvatiti da ponekad nećeš imati svirku po tri mjeseca, ali se uz tebe neće vezati neke negativne konotacije", napominje. Ono što uspješne izvođače razlikuje od ostalih njihova je pristupačnost i otvorenost, uvjeren je Matej, a to je ujedno i poveznica između puštanja glazbe i diplomacije, njegova drugog interesa.

"Nakon što sam u sklopu Euroscole otišao u Strasbourg i vidio kako funkcionira Europski parlament, shvatio sam da mi politika može omogućiti da radim za zajednicu i utječem na tuđe živote", prisjeća se trenutka odluke i glavne motivacije.

Budući da na FPZG-u nije postojala nikakva platforma za međunarodnu suradnju, 2016. je sudjelovao u osnivanju Diplomatskog kluba koji je u početku imao 12 članova, a danas se taj broj povećao na 40 formalno uključenih i 30 redovno aktivnih sudionika. Vrsnost su mladih diplomata prepoznali i fakultetski profesori pa im prepuštaju i organizaciju dolazaka renomiranih stranih gostiju i predavača uza sve aktivnosti koje samostalno organiziraju.

25. travanj 2024 07:42