StoryEditor

ANAMARIJA RANČIĆ Ona je pin-up djevojka, a vintage stil ne izlazi iz mode

Autor:
Global.
21/06/2018 u 12:51 h
Miss Anomalia Wylde
Miss Anomalia WyldeDANIJEL BLAžEKA

Ime: Anamarija Rančić

Dob: 28

Studij: FFZG

Anamarija Rančić studentica je Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a ono što je čini drukčijom njezin je hobi: pin-up. Karakterističan za razdoblje Drugog svjetskog rata, taj stil odijevanja bio je način na koji su djevojke pružale utjehu vojnicima. Anamarija tvrdi da i danas postaje sve popularniji.

"Na ulicama se može vidjeti sve više cura u pin-up stilu jer su neke komercijalne robne kuće uvele njegove elemente u svoje kolekcije. Pojavom mnogobrojnih second hand prodavaonica, porasla je i popularnost istinskih vintage komada odjeće. Bez obzira na to sve, rekla bih da je pin-up stil i dalje rjeđe viđen na ulici pa ste sigurno zapaženi ako ga njegujete", objašnjava Rančić.

Ona je, tvrdi, oduvijek bila u nekom alternativnom stilu, a komercijalno joj je bilo dosadno i nemaštovito. Tako je za nju počela priča o pin-up stilu.

Pin-up stil i dalje se rjeđe vidi na ulici pa ste sigurno zapaženi ako njegujete taj stil, objašnjava Rančić

"Trebalo je nešto vremena dok se sve posložilo, ali i dalje je u mom stilu prisutan rokerski štih, umotan u ženstveni pin-up", navodi Rančić i dodaje kako to nije samo stil odijevanja, proteže se i drugim vrstama umjetnosti, kao što je glazba.

Smatra kako za pin-up treba hrabrosti, jer "ćete se sigurno isticati u masi, što nije svima baš ugodno".

Kao i svaki hobi, tako i pin-up iziskuje određene troškove, ali, kaže Anamarija, opcija ima.

"Originalne vintage komade može se naći na Hreliću ili po second hand prodavaonicama", kaže Rančić i dodaje da bakin i mamin ormar također mogu poslužiti dobroj odjevnoj kombinaciji.

"Osobno mi više odgovara modernija vintage odjeća, ‘svježe‘ skrojena. Tu su cijene ipak nešto više od ovih alternativnih opcija, nego u kombinaciji svega navedenog, može ući u studentski proračun", poručuje Rančić.

U slučaju da je nekoga pin-up zainteresirao, Anamarija tvrdi da su nova i svježa lica uvijek dobrodošla. Za Global je uputila nekoliko savjeta mogućim budućim pin-up djevojkama.

"U slučaju da se želite baviti modelingom, od pomoći su uvijek stranice za fotografe i modele. Svaka djevojka za pin-up treba biti svoja, a prepreke su samo u glavi", zaključuje Rančić.

25. travanj 2024 07:59