StoryEditor

Studira i u slobodno vrijeme proizvodi pivo

Autor:
Global.
08/11/2018 u 21:38 h
161118. Zagreb, Tomislavac Klara Gelo - Humans of UNIZG
161118. Zagreb, Tomislavac Klara Gelo - Humans of UNIZGKRISTINA UREMOVIć

Ime: Klara Gelo

Dob: 22

Studij: PBF

Studentica diplomskog studija Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu sama proizvodi pivo. S procesom proizvodnje piva prvi put se susrela na fakultetu, a ubrzo joj je to postao hobi. Nakon nekoliko odslušanih predavanja zainteresirao ju je proces proizvodnje piva, te je počela istraživati po stručnim knjigama i časopisima.

Prije nešto više od godinu dana skuhala je svoje prvo pivo. Trenutačno proizvodi tri vrste koje nose i posebna imena. "The first lady" je naziv za pivo punog okusa i jače gorčine, zatim pitko, ljetno pivo "Teenage dream" te "Green fantasy", pivo standardne jačine. "Imam u planu još mnogo piva i mnogo novih stilova", govori Klara.

‘Htjela bih u bliskoj budućnosti povećati kapacitete i otvoriti vlastiti pogon‘

Napraviti pivo nije nimalo lak zadatak, a sam proces proizvodnje sastoji se od nekoliko faza. Od prvog koraka u proizvodnji, do finalnog proizvoda potrebno je oko mjesec dana. Ova mlada ljubiteljica piva govori kako joj priprema oduzima dobar dio slobodnog vremena, ali ističe da "kad radiš ono što voliš onda ne razmišljaš o vremenu koje ti oduzima".

Foto: Kristina Uremović/Global

"Trenutačno proizvodim pivo za prijatelje i druge ljubitelje piva koji žele kušati nešto novo. Htjela bih u bliskoj budućnosti povećati kapacitete i otvoriti vlastiti pogon", otkriva Klara.

Najveća podrška su joj roditelji i prijatelji koji su istodobno i najveći obožavatelji njezinih proizvoda, ali i veliki kritičari. Jedan od njezinih prijatelja probao je više od 1200 različitih vrsta, a upravo mu se Klarino "Green fantasy" pivo posebno svidjelo.

Takve i slične pohvale Klariu najviše motiviraju. Da je potpuno posvećena hobiju, govori i to da je dio kata obiteljske kuće pretvoren u, kako ona naziva, ‘malu pivovaru‘. Tamo je sve što je potrebno kako bi nastalo pivo. Klara o svim novostima vezanim uz svoj rad redovito obavještava pratitelje na društvenim mrežama, a u budućnosti se vidi kao mlada poduzetnica.

20. travanj 2024 00:02