StoryEditor

VERONIKA RAGUŽ Uz glazbu je sve lakše

Veronika na televiziji otkriva mlade nade klasične glazbe, a slobodno vrijeme najviše voli posvetiti pjevanju
Autor:
Tekst: Tonči Gabelić
19/05/2019 u 23:02 h
19052019 Zagreb FPZG Portret za humanse Na fotki: Veronika Raguž
19052019 Zagreb FPZG Portret za humanse Na fotki: Veronika Raguž

Ime: Veronika Raguž Dob: 24 Fakultet: Fakultet političkih znanosti

Veronika Raguž studentica je treće godine novinarstva koja je zakone i pravne akte zamijenila dinamikom i zanimljivošću novinarskih voda. Veroniki je najdraži bijeg od hrpe obveza pjevanje, koje naziva svojim ispušnim ventilom.

Okušala se u brojnim volonterskim i honorarnim novinarskim poslovima: pisala je za domaće portale, pisala je publikacije, kao PR i community manager radila je u Hrvatskom narodnom kazalištu, Akademskom zboru Ivan Goran Kovačić, a trenutačno radi kao PR Organizacije mladih glazbenika te kao scenaristica i voditeljica emisije "Majstori svirači" Hrvatske radiotelevizije, koja predstavlja mlade talente klasične glazbe. Kako sama kaže, slobodno vrijeme je uspjela povezati s poslom. Članica je i različitih zborova.

"Mnogi su me nagovarali da odem na pjevačka usavršavanja, ali pjevanje će ostati moj hobi, veselje i najdraža igra. Ne želim glazbu svesti na posao", objašnjava Veronika.

Najveća podrška u svemu joj je, kaže, obitelj koja je tu za nju kad god joj je potreban oslonac, pa i kad nešto treba u posljednji tren donijeti na snimanje. Kao i u svakome poslu, znaju joj se dogoditi i krizne situacije, no onda je, ističe Veronika, potrebno stisnuti zube, sjetiti se osobnog životnog odabira i obaviti sve obveze najbolje što se može.

‘Pjevanje će ostati moj hobi, veselje i najdraža igra‘

"Tajna mog napredovanja je u prihvaćanju projekata i prigoda, čak i kada su na volonterskoj bazi", dodaje ona. Uspjeh u karijeri pripisuje sposobnosti samokritičnog promišljanja i stalnog usavršavanje te prihvaćanju kritika iskusnijih kolega. Veronika ne skriva ljubav prema novinarskoj profesiji, zato se nakon dvije godine studiranja ipak pozdravila s pravom.

"U praksi mi se ipak više svidjelo novinarstvo jer je puno akcije, živopisnije je, nijedan dan nije isti kao prethodni", kaže Veronika. Svjesna je situacije s kojom je suočena hrvatska novinarska struka, ali svojim primjerom želi ju poboljšati.

"Mislim da u svakoj profesiji, pa tako i u novinarstvu, ima i žita i kukolja. Ne bih sve gledala isključivo negativno", optimistična je Veronika.

25. travanj 2024 10:05