Foto: Facebook FOI

Varaždinski Fakultet organizacije i informatike za svoje je studente i djelatnike odlučio dizajnirati jedinstvene zaštitne maske. One nose prepoznatljivi fakultetski logotip, a dostupne su u web shopu po cijeni od 20 kuna.

“Maske smo u suradnji s partnerima prvenstveno napravili iz potrebe jer smo ih namjeravali osigurati za sve studente pa smo se zapitali – zašto ne s našim logom?”, poručuju s Fakulteta.

Ideja je naišla na pozitivne reakcije.

“Saznala sam za maske kad nam se obratila dekanica. Svakako ju namjeravam kupiti jer novac ide u obrazovne svrhe”, kaže studentica Gabriela Trninić te ističe da joj se sviđa jednostavan, ali moderan dizajn maske.

Inicijative ovoga tipa na Fakultetu organizacije i informatike nisu novost. Na proljeće je pokrenut FOI web shop namijenjen trenutnim i bivšim studentima. U online trgovini moguće je pronaći majice, šalice, uredski pribor i druge artikle s vizualnim identitetom Fakulteta, ali i nužnu literaturu. Ponose se činjenicom da artikle djelatnici dizajniraju sami, a kupci dolaze iz cijele Europske unije.

“Prihod koji ostvarimo prodajom artikala usmjeravamo ka poboljšavanju uvjeta u kojima se nastava odvija. Dakle, sav se novac vraća studentima”, tvrde na FOI-ju.

??SPREMNI SMO!! ??Za novu akademsku godinu osigurali smo maske za naše djelatnike i studente s prepoznatljivim FOI…

Objavljuje Faculty of Organization and InformaticsPonedjeljak, 21. rujna 2020.