StoryEditor

AMERICAN MUSIC AWARDS 2020 Taylor Swift ponovno proglašena umjetnicom godine

Autor:
Global.
28/11/2020 u 10:49 h
Glazbena ploča
Glazbena pločaPEXELS
Taylor Swift ponovo je trijumfirala na dodjeli glazbenih nagrada American Music Awards održanoj prošle nedjelje u glazbenoj dvorani Microsoft Theater u Los Angelesu. Već 48. godinu zaredom ova manifestacija okuplja brojna lica američke glazbene scene. Pomutnju među obožavateljima izazvala je činjenica da zvijezde poput Ariane Grande ili Lewisa Capaldia nisu osvojili niti jednu nagradu, iako su bili nominirani u nekoliko kategorija.
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 

Objavu dijeli American Music Awards (@amas)

Ove su se godine nagrade dijelile u 32 različite kategorije. Američka pjevačica Taylor Swift odnijela je pobjedu u tri kategorije: umjetnica godine, najbolja ženska pop/rock pjevačica i nagradu za najbolji glazbeni video. Iako nije mogla biti prisutna na dodjeli nagrada, obožavateljima je zahvalila putem videa.
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 

Objavu dijeli American Music Awards (@amas)

Justin Bieber i The Weekend također su osvojili po tri nagrade. Bieber je proglašen najboljim muškim pop/rock umjetnikom, a još dvije nagrade osvojio je za suradnju s duom Dan + Shay. The Weekend je trijumfirao u kategorijama za najboljeg soul/R&B umjetnika, najbolji album i za pjesmu "Heartless". Osim nagradama, The Weekend je privukao pažnju svojim izgledom. Naime, pjevač se na dodjeli nagrada pojavio u zavojima. Pjevač je istaknuo kako je na ovaj način htio upozoriti ljude na opasnost vožnje u pijanom stanju.
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 

Objavu dijeli American Music Awards (@amas)

Osim nagrada, ceremonija se sastojala od nastupa brojnih umjetnika. Justin Bieber i Shawn Mendes su hitom "Monster" otvorili dodjelu nagrada, a osim njih nastupali su Dua Lipa, Jennifer Lopez, Billie Eilish, BTS i druga poznata lica. Zbog epidemioloških razloga, dio nastupa je unaprijed snimljen, dok se dio izvodio uživo. "Bila je ovo jedna duga godina i sada, kad se bliži njezin kraj, vrijeme je da se ponovo prisjetimo da smo jedna zemlja i da je moramo izliječiti", rekla je voditeljica Taraji P. Henson otvarajući ceremoniju, prenosi Saltwire Network. Nominacija izvođača temelji se na interakciji s obožavateljima, a ona uključuje streaming, prodaju albuma i digitalnih pjesama, prisutnost u radio eteru kao i aktivnosti na društvenim mrežama. https://www.youtube.com/watch?v=QJMB6c1JkTg&feature=emb_title
26. travanj 2024 00:09