StoryEditor

BROCOOLA U napetom natjecanju maštoviti studenti pokazali umijeće kuhanja zdrave hrane

Lana Kelly Soucie, Eva Mihelec, Katja Radolović, Idora Ban i Nikola Vuzem finalisti su koji su pred stručnim žirijem imali priliku pokazati svoje kulinarske vještine

Autor:
Ana Morena
18/04/2024 u 22:00 h
18298
BROCOOLA

Kulinarsko natjecanje Brocoola okupilo je studente u jedinstvenom kulinarskom izazovu. Cilj natjecanja, koje organizira eStudent, je potaknuti studente na zdrav način života kroz kreativnu kulinarsku izražajnost. Sudionici su se natjecali snimajući kulinarski video na temu "Boje na oko" u kojemu su morali osmisliti i kuhati jelo koje sadržava barem 3 šarene boje. Nakon održanog online djela natjecanja, finalisti su sudjelovali u radionici za finaliste te je projekt završen na Veleučilištu ASPIRA ovu subotu.

Napeto finale - mystery box

Lana Kelly Soucie, Eva Mihelec, Katja Radolović, Idora Ban i Nikola Vuzem finalisti su koji su zbog svoje kreativnosti te strasti prema kuhanju pred stručnim žirijem imali priliku pokazati svoje vještine u borbi za glavne nagrade. U završnici uživo, svaki od pet finalista zajedno sa svojim pomoćnicima dobio je mystery box s limitiranim izborom zdravih namirnica te 90 minuta da osmisle i pripreme svoje jelo.

"Bilo je napeto i uzbudljivo, malo smo se oznojili. Kad smo dobili mystery box bili smo oduševljeni iako smo se zapitali Što je ovo i što sad", rekao je svoje dojmove natjecatelj Nikola Vuzem.

Natjecatelji su svoje jelo nosili pred članove žirija, chefa Nikšu Bobana, koordinatoricu gastronomskog odjela Martinu Stvorić i natjecateljicu MasterChefa Maju Jalšovec.

"Nisam očekivao ovu razinu snalaženja u prostoru s obzirom da su amateri i da se susreću s namirnicama koje nisu očekivali. Smatram da su se natjecatelji odlično snašli te smo imali i nekoliko izuzetnih jela koja bi rado pojeo u nekom restoranu i sa zadovoljstvom platio", rekao je chef Nikša Boban.

Napeto finale

Nakon samog kuhanja, s iščekivanjem je uslijedilo proglašenje pobjednika. Treće mjesto osvojila je Eva Mihelec, drugo mjesto pripalo je Lani Kelly Souice te je prvo mjesto zasluženo osvojila Idora Ban.

"Bilo je malo stresno, ali ništa pretjerano. Mi smo u hodu odlučivale šta ćemo raditi s namirnicama iz mystery boxa. Vremena je bilo više nego dovoljno što nam je dopustilo izmjene i donošenje odluke što ćemo zapravo raditi", rekla je drugo plasirana Eva Mihelec.

"Nisam nikako očekivala da ću pobijediti, pogotovo ne jučer kada smo vidjele entuzijazam i motiviranost drugih natjecatelja, bilo nas je strah da nismo kvalificirane", izjavila je pobjednica ovogodišnjeg projekta Brocoola, Idora Ban.

Brocoola se održava svake godine te pruža jedinstvenu priliku studentima da pokažu svoje kulinarske sposobnosti, kreativnost i strast prema kuhanju kao i znanje i interes za pripremu nutritivno kvalitetnog, a jednostavnog obroka.

Vezani članci
03. svibanj 2024 19:23