StoryEditor

DINAMO-GENK ‘Modri‘ neriješenim rezultatom osigurali europsko proljeće

‘Utakmica je bila negledljiva, ali novo europsko proljeće je pozitivna stvar‘, smatra navijač Tomislav

Autor:
Global.
27/11/2021 u 17:25 h
<p>Maksimir<br />
MaksimirMIHAEL FARKAš/GLOBAL

Dinamo Zagreb je u petom kolu Europske lige remizirao s belgijskim Genkom rezultatom 1:1 i tako osigurao novo europsko proljeće, treće u zadnje četiri sezone. Pogodak za zagrebačku momčad postigao je Luka Menalo dok je za goste zabio Ike Ugbo.

Strateg Dinama Damir Krznar odlučio se za formaciju s Livakovićem na vratima, obrambenu četvorku su činili Moharrami, Šutalo, Theophile-Catherine i Franjić, u veznom redu su bili Ademi, Mišić i Ivanušec, s krilnih su pozicija prijetili Menalo i Oršić dok je u vrhu napada bio Bruno Petković. Trener Genka John van den Brom na teren je izveo Vandevoordta na gol, u obrani su bili Preciado, Sadick, Mckenzie i Arteaga, u veznom redu su ordinirali Heynen, Hrošovsky i Eiting dok su Dominiku Livakoviću u napadu prijetili Ito, Ugbo i Bongonda.

Remijem do europskog proljeća

Utakmica nije ponudila ništa značajno sve do 17. minute kada je nakon dobro odigrane akcije udarac Luke Menala zaustavio gostujući vratar Vandevoordt. U 27. minuti Bruno Petković je pao u kaznenom prostoru, no švedski sudac Glenn Nyberg nije pokazao na bijelu točku.

Nakon ovih akcija utakmica se polako otvorila te je Dinamo onda i poveo u 35. minuti. Nakon sjajne duge lopte Theophila, u kaznenom se prostoru Genka sjajno snašao Luka Menalo koji je pogodio za prednost "Modrih" 1:0. Kada se činilo da će Dinamo otići na predah s prednošću, gosti su se pobrinuli da to ne bude tako. U 45. minuti nakon ubačaja iz kuta najbolje se snašao Ike Ugbo koji je silovito pogodio za 1:1, rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli GNK Dinamo (@gnkdinamo)

Na početku drugog poluvremena niti jedna momčad nije stvarala konkretne prilike, pa je tako prva ozbiljnija akcija bila tek u 65. minuti kada je Luka Ivanušec ubacio loptu s desne strane, no obrana gostiju je to lako očistila. U 82. minuti Dario Špikić je pokušao ugroziti suparnička vrata, no lako je to obranio Marteen Vandevoordt.

Četiri minute nakon toga poslije udarca iz kuta Dinama u protunapad su krenuli Paintsil i Bongonda, ali istaknuo se Dominik Livaković s dvije sjajne obrane. Rezultat se poslije toga nije mijenjao tako da je na semaforu ostalo 1:1. Ovim rezultatom Dinamo je osigurao novo europsko proljeće, a nakon zadnjeg kola će biti jasnije u kojem će natjecanju nastaviti svoj europski put.

‘Najbitnije je da je proljeće tu‘

Vidno nezadovoljan nakon utakmice bio je navijač Dinama Tomislav.

"Za neutralne gledatelje je ovo bila jedna teška i negledljiva utakmica. Dinamovi igrači koji inače rade razliku danas su bili neraspoloženi te je to dodatno utjecalo na ishod utakmice. Vidi se da je kapetan Ademi još uvijek pod utjecajem ozlijede, a Oršić i Petković su odigrali jako loše te je ovo loš rezultat za Dinamove ambicije", kaže navijač Tomislav koji ipak vidi pozitivnu stvar nakon ove utakmice.

"Izboreno europsko proljeće je jedina pozitivna stvar", zaključuje Tomislav.

Sličnog mišljenja bio je i navijač Zvonimir.

"Loša utakmica s jedne i s druge strane, niti jedna momčad nije uspjela nametnuti svoju igru u većem dijelu utakmice. Izdvojio bih Kevina Theophila koji je odigrao dobru utakmicu u obrani, no ostali nisu bili na razini. Frustrirajuće je da je Genk iz više-manje jedine dobre situacije postigao pogodak", smatra Zvonimir i koji smatra da je trener Dinama "totalno promašio" sa zamjenama.

"Igrači s klupe nisu napravili nikakvu razliku te smatram da je Krznar tim potezima učinio da momčad totalno padne", zaključuje navijač.

Dinamo je ostao na drugom mjestu skupine H sa sedam osvojenih bodova, šest manje od prvoplasiranog West Hama i dva više od današnjeg protivnika Genka, što znači da će zadnje kolo odlučiti hoće li Dinamo nastaviti svoj europski put u Europskoj ligi ili Konferencijskoj ligi, prenosi Večernji.hr.

26. travanj 2024 01:08