StoryEditor

DRAMA NA SUBIĆEVCU Šibenik u ludoj završnici izborio finale Kupa nakon 13 godina

‘Imali smo dobro otvaranje i par situacija po kojima smo mogli riješiti utakmicu. Eto, dešavaju nam se situacije da primamo kad ne treba‘, rekao je trener ‘Modrih‘

06/04/2023 u 06:03 h
15736
UNSPLASH

Prva polufinalna utakmica hrvatskog nogometnog Kupa odigrala se između Šibenika i Dinama. Šibenik je ugostio zagrebački klub, ulog je bio velik - plasman u finale Kupa. U zanimljivoj i napetoj utakmici, Šibenik je ostvario povijesnu pobjedu i rezultatom 2:1, izbacio Dinamo i osigurao finale.

Već u prvoj minuti susreta, Dinamo je iz prvog napada u utakmici realizirao priliku i ušao u vodstvo pogotkom Josipa Drmića. Do kraja prvog poluvremena, Dinamo je odigrao i izgledao bolje na terenu, nije iskoristio mnogobrojne prilike i zadržao prednost od samo jednog gola.

Početkom drugog poluvremena, na terenu se odvijalo zatišje, sve dok u 72. minuti, Iker Pozo, izjednačava rezultat i šokira momčad Modrih. U sljedećih nekoliko minuta, Dinamo je opasno prijetio vratima Šibenika, no šibenski vratar kvalitetno odrađuje svoju ulogu. Modri su i uspjeli zabiti, no zbog zaleđa je pogodak poništen te rezultat ostaje isti.

Do zadnje minute, susret je trebao otići u produžetke. Međutim, Dinamo je u zadnjim sekundama i napada Šibenika doživio šok te ostao bez finala. Nakon ubačaja Zorana Kvržića sa desne strane, Duje Čop, inače igrač Modrih na posudbi u Šibeniku, nakon skoka i udarca glavom, posprema loptu u mrežu te tako zapečaćuje sudbinu Modrih i dovodi Šibenik u prvo finale Kupa nakon 2010. godine.

"Imali smo dobro otvaranje i par situacija po kojima smo mogli riješiti utakmicu. Eto, dešavaju nam se situacije da primamo kad ne treba. Nismo mogli ni na Ivanušeca računati. Napravili smo dosta prilika na zahtjevnom terenu. Nismo iskoristili dominaciju. Realizacija je naš ključni problem posljednjih mjesec dana i to se vidi po rezultatima", rekao je trener Čačić nakon utakmice.

Ovaj poraz dodatno pogoršava situaciju na trenerskoj klupi Dinama, iako je Ante Čačić uvjeren da njegova momčad nije imala "sreće" sa realizacijom, no problemi su zapravo još teži, pišu Sportske novosti. Trener 'Modrih' u posljednjih šest utakmica ima tek jedan poraz, dva remija te čak tri poraza.

Vezani članci
29. travanj 2024 07:25