StoryEditor

DRŽAVNA STIPENDIJA Stigli su rezultati natječaja za socio-ekonomsku stipendiju

Stipendija iznosi više od 1500 kuna i isplaćivat će se za devet mjeseci

16/12/2022 u 13:53 h
14488
Pexels

Rezultati natječaja za državnu socio-ekonomsku stipendiju za akademsku godinu 2022./2023. objavljeni su na službenoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja. Stipendiju je dobilo 12.000 studenata, a iznos je ove godine uvećan s 1200 na 1506,90 kuna odnosno 200 eura

Studenti će stipendiju primati za devet mjeseci akademske godine, točnije od listopada do lipnja. Najviše je studenata dobilo stipendiju u kategoriji E (redoviti studenti slabijega socio-ekonomskog statusa), točnije njih 11.300, dok je u kategorijama D (redoviti studenti koji su djeca osoba poginulih, umrlih i nestalih, djeca invalida rata, djeca osoba poginulih, umrlih ili nestalih u Domovinskom ratu i drugo) i P (studenti s invaliditetom i studenti iz područja socijalne skrbi na poslijediplomskim sveučilišnim studijima) dodijeljeno znatno manje stipendija.

Studenti kojima je državna stipendija odobrena imaju mogućnost najkasnije do 22. prosinca potvrditi da prihvaćaju stipendiju. To mogu učiniti putem Sustava državnih stipendija klikom na opciju "Ostvareno pravo na stipendiju" u izborniku gdje trebaju unijeti IBAN žiroračuna te se moraju složiti s uvjetima stipendiranja. Ministarstvo znanosti i obrazovanja obrazložilo je da prihvaćanje uvjeta smatra sklapanjem ugovora.

Oni kojima stipendija nije odobrena imaju uvid u izračun rezultata i razlog nedobivanja stipendije. Također, imaju i mogućnost prigovora, ako smatraju da su prilikom izračuna oštećeni. Rok za podnošenje prigovora je osam dana od objave rezultata, točnije 23. prosinca.

Vezani članci
26. travanj 2024 03:04