StoryEditor

EUROPSKO PRVENSTVO 2020 Hrvatske rukometašice u nimalo lakom ždrijebu

Hrvatska će svoje snage odmjeriti s Mađarskom, Nizozemskom i Srbijom u grupnoj fazi natjecanja
Autor:
Global.
19/06/2020 u 19:59 h
rukometne lopte
rukometne loptePIXABAY
Na Europskom prvenstvu za rukometašice, koje će se održati od 3. do 20. prosinca 2020. godine u Danskoj i Norveškoj, hrvatskim rukometašicama neće biti lako, pokazao je to ždrijeb kojim su se u Beču odredile skupine, prenosi Hrvatski rukometni savez (HRS).

Zadovoljni rasporedom

Kvalifikacije za EHF EURO 2020 prekinute su u ožujku zbog pandemije COVID-19, nakon što su se odigrala dva kola. Tako je, osim domaćina Danske i Norveške, priliku za nastup dobilo još 14 reprezentacija koje su bile dio prvenstva 2018. godine, među kojima je i Hrvatska. Predsjednik Europske rukometne federacije, Michael Wiederer, izvukao je Hrvatsku u skupinu s Nizozemskom, Mađarskom i Srbijom. Prva je na redu utakmica s Mađarskom 4. prosinca, zatim s Nizozemskom 6. prosinca te Srbijom 8. prosinca. "Raspored igranja je dobar jer prvi susret igramo s Mađarskom, a on je na takvim natjecanjima uvijek najvažniji", rekao je Šoštarić za HRS. On smatra da njegova ekipa mora dobiti jednu veliku reprezentaciju da se pokaže jesu li na dobrom putu da na ovom prvenstvu naprave nešto više.

Težak put do uspjeha

Nizozemske su rukometašice bile zlatne na Svjetskom prvenstvu u Japanu 2019. godine te osvajačice bronce na Europskom prvenstvu 2018. godine. Iako Mađarska ima nešto pomlađeniji sastav, to su igračice koje su u mlađim kategorijama osvajale zlatna odličja. "Mađarska je zemlja koja najviše na svijetu ulaže u rukomet", rekao je Šoštarić, dok Srbiju smatra jednom od najtalentiranijih ekipa svijeta u ovom trenutku. Hrvatskim rukometašicama ovo će biti 11. nastup na Europskim prvenstvima, a najveći su uspjeh ostvarile na prvom, 1994. godine u Njemačkoj, kada su osvojile peto mjesto. Skupina C, u kojoj se nalazi Hrvatska, utakmice će igrati u norveškom gradu Trondheimu, u dvorani Trondheim Spektrum, a u istom će gradiću igrati i skupina D, u kojoj se, osim Norveške, nalaze i Rumunjska, Njemačka i Poljska. Skupina A (Francuska, Danska, Crna Gora i Slovenija) igrat će u Herningu, a skupina B (Rusija, Švedska, Španjolska, Češka) u Frederikshavnu. Hrvatska se reprezentacija nalazila u četvrtom šeširu sa Slovenijom, Poljskom i Češkom, a Danska, Norveška, Nizozemska i Švedska već su bile raspoređene u skupine prema odabiru grada u kojem žele igrati.
26. travanj 2024 23:10