StoryEditor

FINALE PFL TURNIRA Ante Delija ostao bez teškaškog pojasa i nagrade od milijun dolara

Zbog odluka da ne prekida meč niti u prvoj ni u drugoj rundi, sudac Keith Peterson je dobio mnogo kritika na društvenim mrežama

Autor:
Tekst: Mihael Farkaš
29/10/2021 u 11:09 h
<p>boksace rukavice</p>
boksace rukavicePIXABAY
U finalu treće sezone američke MMA promocije Professional Fighters League (PFL) u jednoj od sedam borbi za naslov prvaka i pojas teške kategorije, Ante "Walking Trouble" Delija, izgubio je od Brazilca Brune Cappelozze.  Kako prenosi Fight Site, za razliku od prve borbe, Delija je u ovaj meč ušao tri kilograma teži od svog protivnika, što pokazuje da je hrvatski borac poradio na masi radi bržeg dolaska u parter, gdje je imao najveće šanse za pobjedu.
Za CroCopovog je učenika ovaj meč počeo loše. Cappelozza je krenuo silovito i poslao Deliju u knockdown te mu nanio seriju vrlo teških udaraca. U drugoj rundi Delija je u klinču nanio teške udarce svom protivniku, srušio ga na pod te mu i tada nanio silovite udarce. Zbog odluka da ne prekida meč niti u prvoj ni u drugoj rundi, sudac Keith Peterson je dobio mnogo kritika na društvenim mrežama. Na kraju meča sudačke kartice su pokazale da je brazilski borac pobijedio jednoglasnom odlukom (49-45, 49-45, 48-46). Osim pojasa teške kategorije, Cappelozza je dobio i novčanu nagradu od milijun dolara. Hrvatski "Walking Trouble" poslije borbe zahvalio je svim navijačima na podršci te izrazio sućut Cappelozzi, kojemu je par dana prije borbe preminuo otac.
View this post on Instagram

A post shared by Ante Delija (@ante_delija)

26. travanj 2024 08:08