Foto: Pixabay

Svjetski poznata aktivistica Greta Thunberg postala je dio nove kolekcije poštanskih marki Švedske nacionalne pošte. Ova 18-godišnjakinja bila je jedna od inspiracija Henningu Trollbacku, autoru nove kolekcije markica za švedsku poštu koje su se u distribuciji pronašle od 14. siječnja.

Ilustracija prikazuje Gretu koja stoji na litici u žutoj kabanici. Iznad njezine glave lete lastavice.

Dizajn bi trebao odražavati naše vrijeme u kojem se problem zaštite okoliša ističe godinama, ne samo kroz snažan glas Grete Thunberg”, rekla je Stina Olofsdotter iz tvrtke PostNord Stamps, prenosi Foreigner.fi.

Poštanska markica s ilustracijom Grete dio je kolekcije markica “Valuable Nature“. Cilj kolekcije je prikazati sve bitne dijelove prirode koje društvo treba očuvati. 11 markica prikazuju razna staništa kao što su planine i šume. Posebno su naglašene vrste životinja koje izumiru kao što su određene vrste žaba krastača, prenosi 7news.

Ovo nije prvi put da Švedska pošta na svoje markice stavlja svoje poznate građane. Svoju su markicu tako već dobili DJ Avicii, nogometaš Zlatan Ibrahimović te Astrid Lindgren, autorica priče “Pipi Duga Čarapa”, piše The Guardian.