Foto: Unsplash

Slikovnica koju je osmislio i napisao poznati glazbenik i član jednog od najvećih bendova u povijesti The Beatlesa, Paul McCartney prevedena je na hrvatski jezik. Riječ je o djelu za najmlađe koje je slavni glazbenik napisao inspiriran svojim odnosom s unucima. Ilustrirala ga je umjetnica Kathryn Durst, a prijevod na hrvatski dolazi u izdanju Croatia Recordsa.

Glavni lik slikovnice poznatog rockera pomalo nalikuje na ostarjelog hipija koji svojim unucima svira gitaru i uz pomoć magičnog kompasa vodi ih na fantastična i poučna putovanja od Alpa do Divljeg zapada.

Paul McCartney ima osam unučadi, a ova slikovnica nije prvi pokušaj stvaranja sadržaja za najmlađe. McCartney je radio i na filmu “High in the Clouds” koji tematizira ekološke probleme na djeci pristupačan i zanimljiv način. Slikovnica se može nabaviti i u CD formatu s originalnom McCartneyevom glazbom.

Djelo je bogato opremljeno ilustracijama, a zlatni kompas na poleđini simbolizira važnost da svako dijete pronađe svoj put i otkrije sebe kroz istraživanje i pustolovine. Slikovnica je brzo postala hit. Mnogi poznavatelji glazbenog opusa Paula McCartneya uvjereni su da je inspiracija za maštovitu dječju slikovnicu dolazi iz motiva koje je poznati glazbenik koristio u svojim pjesmama, poput životinjskih likova i slično, piše Getme.