Foto: Pixabay

Instagram uvodi mogućnost sakrivanja lajkova na objavama pa će korisnici koji uključe ovu opciju umjesto broja lajkova moći vidjeti korisničko ime sljedbenika kojem se svidjela objava i “drugi”, piše BBC.

Za uključivanje opcije potrebno je otići na postavke, ući u odjeljak “objave” te odabrati sakrivanje lajkova i broja pregleda. Brojanje lajkova može se sakriti i na svim objavama na naslovnici kao i na vlastitim objavama. Osim toga, lajkovi se mogu sakriti prije dijeljenja objave, ali i nakon što je objava podijeljena. Značajka nije obavezna što znači da korisnici i dalje mogu vidjeti broj lajkova, a osim Instagrama istu opciju uveo je i Facebook, piše Variety.

Glavni razlog uvođenja ove mogućnosti je da se ljudi osjećaju ugodno prilikom korištenja aplikacija, kazao je šef Instagrama Adam Mosseri. Osvrnuo se na to da tvrtka pokušava razumjeti učinke njihovog djelovanja na ljudske živote stoga im je cilj umanjiti loše, a povećati pozitivno djelovanje na korisnike.

Ovaj se algoritam testira od 2019. godine, a sada će se uvesti na globalnoj razini. U početku je prevladalo mišljenje da će se broj lajkova zauvijek isključiti, a protivnici toga bili su influenceri koji koriste lajkove na društvenim mrežama u svrhu zarade.