StoryEditor

JADRANSKI DERBI Labrović postao junak za veliku pobjedu Rijeke

Splićani su se ovim porazom propustili približiti Dinamu na vrhu prvenstvene ljestvice

05/02/2023 u 20:45 h
14737
PIXABAY

U velikom derbiju 20. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige Rijeka je upisala pobjedu na Poljudu protiv Hajduka rezultatom 1:2. Strijelci za momčad s Kvarnera bili su Prince Ampem i Matija Frigan, dok je za domaćina iz kaznenog udarca poentirao Marko Livaja. 

Žestoki vjetar koji je obilježio ovo kolo u potpunosti je utjecao na igru te umanjio kvalitetu ovog jadranskog derbija. U prvom dijelu Rijeka je bila ta koja je imala "pomoć" vjetra, no ipak nisu bili konkretniji od Hajduka, koji je imao više prilika, no na kraju prvog dijela na semaforu je stajalo 0:0.

Drugo poluvrijeme donijelo je inverziju. Hajduk je bio taj koji je igrao uz pomoć vjetra, no poveli su gosti u 64. minuti i to nakon velike pogreške obrane Hajduka. Chidozie Awaziem je izgubio loptu te je nakon šuta Antonia Marina i obrane Karla Sentića Prince Ampem pospremio loptu u mrežu. U 83. minuti Rijeka je povećala vodstvo, a strijelac je bio Matija Frigan nakon ubačaja Adriana Libera.

Nekoliko minuta kasnije, hajdučki "joker s klupe" Nikola Kalinić iznudio je jedanaesterac, a precizan s bijele točke u 90. minuti bio je Marko Livaja. Tu nije bio kraj, samo par minuta poslije, novi jedanaesterac za Hajduk, ovog puta iznudio ga je Livaja, no junak utakmice, vratar Rijeke Nediljko Labrović obranio je taj kazneni udarac za potvrdu pobjede i veliko slavlje Riječana.

Splićani su se ovim porazom propustili približiti Dinamu na vrhu prvenstvene ljestvice te su ostali na 38 bodova s utakmicom više od Modrih. Rijeka je ovom pobjedom došla na 22 boda te uhvatila priključak s Lokomotivom, stoji na prvenstvenoj ljestvici na službenoj stranici lige .

Vezani članci
25. travanj 2024 23:20