StoryEditor

LIGA PRVAKA Dinamo izbjegao skupinu smrti, Mateo Kovačić vraća se na Maksimir

U svakoj utakmici Dinamo će u protivničkoj momčadi dočekati Hrvat

Autor:
Global.
27/08/2022 u 11:38 h
<p>teren za ligu prvaka</p>
teren za ligu prvakaPIXABAY

Prvi put nakon sezone 2019./2020., Dinamo će igrati u grupnoj fazi Lige prvaka nakon što je u srijedu navečer nakon produžetaka svladao Bodø/Glimt rezultatom 4:1 te s ukupnom prednošću od 4:2 osigurao plasman u najjače nogometno klupsko natjecanje na svijetu. Pogotke za "Modre" u regularnom dijelu postigli su Mislav Oršić i Bruno Petković, dok je za goste precizan bio Albert Grønbæk, da bi pred sam kraj produžetaka za veliko slavlje pogodio Josip Drmić, a zatim "točku na i" postavio Petar Bočkaj, piše Večernji list (https://www.vecernji.hr/sport/uzivo-od-21-sat-dinamo-na-krcatom-maksimiru-u-lovu-na-novu-ligu-prvaka-1611754).

Dinamu će ovo biti osmi nastup u Ligi prvaka otkako je neovisne Hrvatske, a ždrijeb za skupine dočekao je u četvrtom šeširu, što je značilo da neće moći igrati protiv Rangersa, Marseillea, Kopenhagena, Club Bruggea, Celtica, Viktorie Plzen te Maccabi Haife. Kuglice su odlučile da će hrvatski prvak biti smješten u skupinu E, gdje su već čekali Milan, Chelsea i Red Bull Salzburg.

Zanimljiva činjenica je da će u svakoj utakmici Dinamo dočekati Hrvat. U Milanu igra srebrni sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, Ante Rebić, Mateo Kovačić će se s Chelseajem vratiti na Maksimir nakon što je iz zagrebačke momčadi otišao 2013. godine, dok u redovima austrijskog prvaka RB Salzburga Dinamo čekaju mlade nade hrvatskog nogometa, Luka Sučić i Roko Šimić.

Najjača skupina i ujedno "skupina smrti" definitivno je grupa C gdje će snage odmjeriti Bayern, Barcelona, Inter i češki prvak Viktoria Plzen, dok će aktualni pobjednik Lige prvaka madridski Real igrati u skupini F s Leipzigom, Šahtarom i Celticom, prenose Sportske novosti (https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/dinamo/spektakularni-protivnici-na-maksimiru-dinamo-saznao-s-kime-ce-igrati-u-ligi-prvaka-15239273).

https://www.instagram.com/p/ChsKs59rZCR/

ključne riječi: Dinamo, Liga prvaka, Mateo Kovačić, Milan, Chelsea, RB Salzburg

03. svibanj 2024 09:18