Foto: Promo

Nasljednik prošlogodišnjeg studentskog natjecanja pod nazivom App Start Contest, Lumen Development, najveće je studentsko natjecanje u izradi web i mobilnih aplikacija u Hrvatskoj. Novi format natjecanja, koji obuhvaća još tri područja, Business, Data Science i Engineering, zamišljen je kao jedno veliko natjecanje pod nazivom LUMEN u organizaciji udruge eSTUDENT.

Glavni cilj natjecanja je potaknuti studente da pokažu praktične programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine natječući se s ostalim studentima iz Hrvatske, a pritom mogu osvojiti bogate novčane nagrade.

Ove godine, Fakultet elektrotehnike i računarstva za natjecanje zadaje područja koja su aktualna u IT industriji i atraktivna partnerima natjecanja, a to su VR, SPORT, GAMING, HEALTH i TURIZAM.

Na studentima je da u timovima od dvije do četiri osobe kreiraju aplikaciju u jednom od tih pet područja koja će korisnicima pružiti personaliziranu i lokacijsku uslugu na dohvat ruke.

Još jedna od pogodnosti sudjelovanja na natjecanju su i edukativne radionice za studente i konzultacije tijekom kojih se studenti mogu dodatno informirati i čak osvojiti dodatne bodove za završno natjecanje.

Više informacija o samom natjecanju mogu se pronaći na web stranicama i društvenim mrežama.