StoryEditor

‘NADA RASTE SA SVAKOM DONACIJOM‘ Pravni fakultet u humanitarnoj akciji za stradale u tursko-sirijskom potresu

Donacije se mogu donijeti na Trg Republike Hrvatske, u petak do 15 sati

15/02/2023 u 17:38 h
12065
Pixabay

Potaknute tragičnim potresima u Turskoj i Siriji, dvije studentice Pravnoga fakulteta, Antonija Gabrić i Đorđija Plavšić, odlučile su zasukati rukave i doprinijeti pomaganju stradalima. Pokrenule su humanitarnu akciju pod nazivom "Nada raste sa svakom donacijom", a sve je organizirano u suradnji s Veleposlanstvom Republike Turske u Hrvatskoj i Pravnim fakultetom koji im je ustupio prostorije.

Donacije se mogu donijeti na Trg Republike Hrvatske, u petak do 15 sati. Svatko može biti dio akcije doniranjem potrepština za ljude pogođene potresom, a prikupljaju se razne stvari, od zimske odjeće i obuće do vreća za spavanje i grijalica.

"Nije bilo teško pokrenuti akciju, Đorđija je kontaktirala Veleposlanstvo, oni su poslali listu stvari koje su potrebne, stupile smo u kontakt s glavnim tajnikom veleposlanstva i tako se sve pokrenulo", kaže Antonija Gabrić.

Akcija je naišla na veliki odaziv, kaže Antonija, i ističe da to nisu očekivale.

"Za mnogo toga su zaslužni ljudi koji su informacije prosljeđivali i javljali se. Na društvenim mrežama akciju podržavaju i influenceri", navodi Antonija.

Studentice u ovu akciju ulažu svaki slobodni trenutak svoga vremena. Istovremeno sakupljaju donacije po cijelome gradu za one koji ih ne mogu dostaviti na predviđenu adresu.

Osim donacijama, svi zainteresirani mogu pomoći u pakiranju i popisivanju potrepštna. Naime, organizatorice su odlučile na svaki paket napisati opis sadržaja na engleskom i turskom jeziku. Sve donacije otići će turskom Veleposlanstvu, a od tamo će se slati u pogođene regije Hatay i Gaziantep.

Vezani članci
19. travanj 2024 01:58