StoryEditor

NEMA NASTAVE BEZ COVID POTVRDE Veterinarski fakultet uveo stroge mjere za necijepljene

Prije pristupanja svakom obliku nastave provjeravat će se ispravnost COVID potvrda

Autor:
Global.
11/11/2021 u 12:05 h
<p>Cjepivo za COVID-19<br />
<br />
FOTO: PEXELES<br />
<br />
07.06.2021.</p>
Cjepivo za COVID-19 FOTO: PEXELES 07.06.2021.PEXELES

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu donio je odluku da od 15. studenog studenti koji nemaju važeću EU digitalnu COVID potvrdu neće moći pristupiti niti jednom obliku nastave niti boraviti u prostorijama fakulteta. Prije pristupanja svakom obliku nastave provjeravat će se ispravnost COVID potvrda, a izostanci zbog neposjedovanja potvrde računaju se isto kao i izostanci iz bilo kojeg drugog razloga.

Studenti koji iz medicinskih razloga ne mogu biti cijepljeni morat će dostaviti službeni dokaz Referadi fakulteta, a rok je do sutra (12. studenoga) u 14 sati.

Studentica Veterinarskog fakulteta Mirta Paić Radovniković ne slaže se s ovom odlukom pa je odlučila pisati upravi fakulteta.

"Previše je još nepoznanica oko toga tko će morati snositi troškove plaćanja, kako će se mjere provoditi, hoće li studenti bez potvrde moći izaći na već prijavljene ispite", ističe Mirta i nadodaje da bi svatko trebao imati pravo na obrazovanje, bio cijepljen ili ne.

Studentica Nika Delić priznaje da se cijepila samo zato što se bojala da bi do ovog moglo doći, ali ne podržava takvu odluku fakulteta. Objašnjava da je sad nastala "strka" jer se većina studenata nije cijepila i da smatra da će od ponedjeljka prostorije fakulteta biti prazne.

"Trebali su bar staviti dulji rok da se svi stignu cijepiti", ističe Nika.

S druge strane, Krunoslav Capak rekao je da Stožer i HZJZ nisu propisivali nove mjere za fakultete, ali i da o njima ionako odlučuju visoka učilišta.

S Veterinarskog fakulteta kažu da su studente uključili u ovu odluku jer smatraju da "kao punoljetni građani trebaju pokazati odgovornost". Smatraju da bi studenti, kao i svi zaposlenici i gosti Fakulteta, trebali poštovati iste mjere da bi se izbjegla bilo kakva diskriminacija i osigurala dosljednost propisanih mjera u svrhu zaštite svih zaposlenika i studenata te sigurnog provođenja nastavnog procesa, prenio je portal srednja.hr.

18. travanj 2024 23:46