Foto: YouTube screenshot

Nogometni stručnjak Radomir Antić, poznat po nadimku Mister, preminuo je u 72. godini života. U svijetu nogometa ostavio je veliki trag, posebno za vrijeme svoje trenerske karijere.

Klubovi, poznati nogometaši i nogometni savezi opraštaju se od Antića, jedinog trenera ikad koji je u svojoj karijeri vodio tri španjolska velikana, Real Madrid, Atlético i Barcelonu. Svi koji imalo prate svijet nogometa, znaju da je teško voditi spomenuta tri kluba, a da vas se i dalje poštuje u svakom od njih.

“Danas je tužan dan za nogomet. Velika osoba i arhitekt veličanstvene zlatne ere Atlética nas je napustio. Naslov prvaka Španjolske i Kup kralja koji je osvojio s nama će zauvijek ostati u našim sjećanjima. Bila je privilegija s njim dijeliti nogomet. Naše misli su s obitelji”, izjavio je predsjednik Atlético Madrida Enrique Cerezo.

Na klupu Real Madrida stigao je 1991. godine kada je zamijenio velikog Alfreda Di Stéfana. Iako nije proveo previše vremena u kraljevskom klubu, ostvario je odlične rezultate. Nakon što je bio u još jednom Realu, onome iz Ovieda, Antić stiže u klub u kojem je napravio najveći značaj, klub koji ga istinski cijeni i klub u kojem je doživio najveći trenerski uspjeh – Atlético Madrid. Tamo je osvojio dvostruku krunu, španjolsko prvenstvo i Kup kralja u sezoni 1995./1996., što nije bio lak pothvat u tada vrlo jakom društvu.

Osim trenerske klupske karijere, vodio je i reprezentaciju Srbije. Svoju domovinu vodio je na Svjetskom prvenstvu u JAR-u. Na tom istom prvenstvu uspio je pobijediti i jednu Njemačku, koja je u tom trenutku u prvoj postavi imala Klosea, Lahma, Neuera, Müllera i društvo. Antić je uistinu nogometna legenda koju cijene diljem Europe, posebno u Srbiji i Španjolskoj, gdje je proveo većinu svojeg života.