StoryEditor

OTKAZAN INMUSIC FESTIVAL Pandemija, rat u Ukrajini i inflacija utjecali na ovogodišnje izdanje

Organizatori festivala nadaju se ponovnom održavanju iduće godine

14/02/2023 u 12:29 h
14788
PEXELS

Najveći hrvatski open-air rock festival, INmusic, ove se godine neće održati, objavili su organizatori putem objave na Facebooku. Kao razlog otkazivanja 16. izdanja INmusica naveli su posljedice pandemije, rata u Ukrajini i inflacije. 

U objavi tvrde da nisu spremni odreći se kvalitete glazbenog programa, kao ni cijene ulaznice koja je prilagođena aktualnom standardu kupovne moći Hrvata, stoga su odlučili osigurati bolje preduvjete za nastavak održavanja festivala u budućnosti. Organizatori su naglasili da se nadaju povratku festivala 2024. godine i zahvalili na podršci u zadnjih 15 godina.

Prošle godine održalo se 15. izdanje festivala nakon što se INmusic nije održavao tijekom pandemije 2020. i 2021. godine. Tada su zagrebački Jarun posjetili Killersi, Nick Cave, Deftones, Kasabian i drugi. Direktor INmusica Zoran Marić tada je izjavio da organizatori smatraju da festival treba dobivati maksimalnu potporu u iznosu od 30 posto troškova kroz javna sredstva te da je potrebno strateško partnerstvo s Gradom Zagrebom jer je u protivnom je budućnost festivala upitna, prenosi Večernji list

29. travanj 2024 07:47