StoryEditor

PINKSPOT TEATAR Dani otvorenih vrata za sve glumce i one koji se tako osjećaju

Čak pet od šest radionica namijenjeno je svima - i početnicima i naprednima

27/01/2023 u 19:15 h
14665
PINKSPOT TEATAR

Kazališno-filmski kolektiv Pinkspot teatar - House of Acting & Joy u prostorima Pogona Jedinstvo na Trnju, kroz sedam dana u razdoblju od sutra do 5. veljače održat će Otvorene dane. Svi početnici u glumi, napredniji glumci, oni koji se žele okušati u nečemu novom i kreativnom te oni koji žele raditi na javnom nastupu i razmijeniti iskustva iz umjetnosti imaju na raspolaganju šest radionica, a njih pet je namijenjeno svima.

image
PINKSPOT TEATAR

Prve na listi su radionice "Glas" i "Tijelo", na kojima će se polaznici učiti kako kontrolirati svoj glas i pokrete tijela u glumi ili javnom nastupu. Slijedi radionica "Gluma basic", namijenjena početnicima u glumi ili samo onima koji gaje neki interes prema pozornici. Radionica "Improv train" bavit će se, kako sugerira i sam naziv - improvizacijom, njezinim pravilima i tehnikom, kao i razvijanjem mašte polaznika. Posebni sati bit će namijenjeni mindfullnesu (vrsti meditacije) za glumce, a govorit će se o cjelini glumačkog i privatnog bića.

Za iskusnije glumice i glumce održat će se radionica "Gluma plus", a za one koji nisu spremni okušati se u glumi organizirana je radionica s diskusijom na temu Pandemijska slika umjetnosti. Sve navedene radionice su besplatne, zainteresirani jedino mogu platiti trodnevni masterclass "Kakve likove stvaramo", namijenjen je onima koji žele poraditi na drukčijoj slici svojih likova i istražiti razvoj lika kroz scenu.

image
PINKSPOT TEATAR

Voditeljica radionica je Leila Kovic, ujedno i osnivačica Pinkspot teatra. Studirala je glumu u Rimu i dodatno se obrazovala u Londonu. Nakon predstave "Sve što nije tvoje" iz 2017. koja je premijeru doživjela na sceni kazališta Vidra, sprema još jedan autorski projekt "Palett(e)rapija".

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na službeni mail Pinkspot teatra naveden na njihovim društvenim mrežama. Potrebno je samo navesti ime, prezime, kontakt, koje radionice žele pohađati te svoje prethodno glumačko iskustvo.

02. svibanj 2024 01:02