StoryEditor

POZNATI FINALISTI Argentina će igrati protiv Francuske koja ponovno ide po naslov prvaka

Hrvatska će za broncu u subotu po drugi put igrati protiv Maroka

15/12/2022 u 10:48 h
14485
FREEPIK

Nakon poraza Vatrenih od Argentine, na rasporedu je bio drugi polufinalni ogled između Francuske i Maroka. Maroko, kao najveće iznenađenje ovog Svjetskog prvenstva i kao prva reprezentacija s afričkog kontinenta koja je ušla u borbu za medalje, tražila je put prema prvom povijesnom naslovu svjetskih prvaka, no na tom putu stajala je Francuska.

Francuska - Maroko 2:0

Theo Hernandez 5', Randal Kolo Mauni 79'

Od samog početka utakmice, igrao se brz i agresivan nogomet sa stalnim tempom, posebice u prvih 45 minuta. Prvo poluvrijeme je bilo sadržajno najbogatije i najatraktivnije. Obje momčadi su krenule sa stvaranjem prilika, no Francuzi su bili uspješniji. Već u petoj minuti, nakon propusta marokanske obrane, Francuzi pogotkom Thea Hernandeza dolaze u vodstvo.

Mogla je Francuska i povećati svoju prednost, ali nije uspjela iskoristiti sve prilike koje su imali. Maroko je do kraja poluvremena počeo s prodorima preko bokova. Pred sam kraj, Marokanci su imali najveću šansu za izjednačenje, no francuski golman Lloris je uspio zaustaviti pokušaj atraktivnih škarica.

Drugo poluvrijeme krenulo je čvrsto, te je Maroko za nijansu bio bolji od Francuske sa svojim visokim presingom. Francuzi su povremeno odgovarali na napade Maroka solo akcijama Kyliana Mbappéa, no Marokanci nisu posustajali. Sitnice su dijelile Maroko od izjednačenja nakon pogreške u obrani Francuske, međutim lopta nije završila u mreži. Francuzi su odahnuli nakon pogotka Randala Kolo Muanija u 79. minuti koji je iskoristio svoju priliku 42 sekunde nakon ulaska u igru.

Francuzi su mirno priveli susret kraju, rezultat se nije promijenio, a Francuska se uspješno plasirala u finale u kojem će braniti titulu svjetskog prvaka protiv Argentine, dok će se Hrvatska susresti s Marokom u borbi za broncu.

Vezani članci
26. travanj 2024 08:09