Steven Spielberg planira realizaciju novog projekta, filma o svom djetinjstvu i odrastanju u Arizoni, piše Variety. S Tonyjem Kushnerom napisao je scenarij u kojem prevladavaju scene namijenjene mladim glumcima različitih dobnih skupina, od kojih će jedan igrati mladog Spielberga.

Detalji još uvijek nisu poznati, no film će se temeljiti na glavnom junaku Stevenu u dječjoj i tinejdžerskoj dobi. S radnjom smještenom u Phoenixu u Arizoni, gdje je živio i Spielberg 1950-ih i 1960-ih godina, prikazat će se odnos lika s roditeljima koji će biti podijeljen po različitim životnim razdobljima. Popularna američka glumica Michelle Williams najizglednija je za ulogu Stevenove majke.

U realizaciji filma trebali bi pomoći producent i scenarist serije “Stranger Things” Curtis Gwinn te pisci, redatelji i producenti Matt i Ross Duffer, doznaje NME. S proizvodnjom se planira početi ovog ljeta, a premijera bi mogla biti 2022. godine. Ovo će biti prvi put nakon “Umjetne inteligencije” iz 2017. godine, prenosi Deadline, da će Spielberg sudjelovati i u ulozi scenarista.

Ovaj poznati redatelj znao je godinama govoriti da je njegovo odrastanje u Arizoni bio poticaj i inspiracija za mnoštvo njegovih filmova, a dokumentarac s HBO-a iz 2017. godine najbliži je njegovoj prošlosti.

Sljedeći Spielbergov film na repertoaru, “West Side Story”, trebao je izaći u prosincu 2020., no zbog pandemije je odgođen za prosinac 2021. godine.