Foto: Igor Soban/PIXSELL

Svjetska rukometna federacija (IHF) je na Kongresu u Kairu, održanom krajem veljače, izabrala bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca i trenutnog sportskog direktora hrvatskih muških selekcija, Igora Vorija, za predsjednika Komisije za sportaše IHF-a. Iako je Kongres održan još prije dva mjeseca, službena obavijest IHF-a vjerojatno kasni zbog brojnih problema koje u svakodnevicu unosi koronavirus, prenosi Hrvatski rukometni savez.

Vori će se na mjestu predsjednika zadržati godinu dana, a novi izbor održat će se 8. kolovoza 2021. na Olimpijskim igrama u Tokiju.

“Izuzetna mi je čast biti na čelu Komisije sportaša IHF-a. Nadam se da ću moći odgovoriti toj zahtjevnoj ulozi u ovim jako teškim trenucima za sve nas iz rukometne obitelji”, rekao je Vori za HRS.

Za vrijeme trajanja svoje dugogodišnje rukometne karijere Vori je pomogao Hrvatskoj u osvajanju 10 medalja, od čega su dvije bile i zlatnog sjaja, one sa Svjetskog prvenstva u Portugalu i Olimpijskih igara u Ateni. Izabran je za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva 2009. godine, kada je Hrvatska bila domaćin, a nekoliko puta biran je i za najboljeg obrambenog igrača na europskim prvenstvima. Vori je i ponosni vlasnik nagrade Franjo Bučar, najvećeg sportskog priznanja u Republici Hrvatskoj.