Foto: Pixabay

Iz tvrtke Rimac Automobili predstavljen je model električnog automobila pod nazivom Rimac Nevera. Ovaj model nastao je po konceptu automobila C_Two koji je bio prikazan 2018. godine na sajmu automobila u Ženevi, stoji na službenim stranicama tvrtke Rimac Automobili. Cijena novog električnog hiper automobila iznosit će dva milijuna eura, a dostupno će biti samo 150 primjeraka ovog automobila.

Jutarnji list prenosi da su mnogi mislili da serijski model nikada neće ugledati svjetlo dana, ali je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila, stvaranjem Rimac Nevere ostvario svoje dugogodišnje snove.

Najveća brzina koju automobil može dostići je 412 kilometara na sat, dok ubrzanje od nula do 100 kilometara na sat dostiže za 1,85 sekundi. Također sadrži četiri elektromotora koja omogućuju snagu od 1914 konjskih snaga. Nevera ima najveću, ali i najčvršću karbonsku konstrukciju u povijesti automobilske industrije.

Rimac Nevera ima i neke hrvatske značajke. Jedna od njih je samo ime koje opisuje karakter automobila. Nevera inače označava oluju koja juri, a karakteristična je za Mediteran i hrvatsku obalu. Također, na bočnoj karoseriji automobila nalazi se simbol hrvatske snage – kravata.