StoryEditor

SPORT Tjedni pregled događaja

Svi važniji događaji sa sportskih terena na jednom mjestu
Autor:
Global.
18/01/2021 u 00:55 h

Ponedjeljak, 11. siječnja

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije uspio izboriti četvrtfinale ATP turnira iz serije 250 u Antalyji. U drugom kolu od njega je rezultatom 6:2, 6:4 bolji bio Roberto Quiroz, 293. igrač svijeta.
Najstariji profesionalni nogometaš na svijetu Kazuyoshi Miura u 54. godini života potpisao je novi ugovor s japanskim prvoligašem Yokohamom.

Utorak, 12. siječnja

Vodstvo Formule 1 i službeno je odgodilo Velike nagrade Australije i Kine pa će tako prema novom kalendaru sezona početi 28. ožujka u Bahreinu.
Jana Fett nije se uspjela plasirati u završno kolo kvalifikacija za Australian Open. Bolja od nje bila je britanska tenisačica Francesca Jones sa 7:6, 2:6 i 6:1 nakon čak 150 minuta igre.
Hrvatski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić osvojili su svoj prvi zajednički turnir na ATP-u turskoj Antalyji. U finalu su rezultatom 6:2, 6:4 bili bolji od hrvatsko-slovačke kombinacije Ivan Dodig i Filip Polašek.
Hrvatska skijašica Leona Popović zauzela je 21. mjesto u slalomu na utrci Svjetskog kupa u Flachauu, a pobjedu je odnijela Mikaela Shiffrin.

Srijeda, 13. siječnja

Veliku senzaciju u njemačkom nogometu napravio je drugoligaš Kiel, koji je boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacio minhenski Bayern iz njemačkog Kupa.
Na Mastersu u džudu koji se održava u Dohi sudjelovali su Barbara Matić, Karla Prodan i Zlatko Kumrić, međutim nijedan se naš predstavnik nije uspio plasirati u četvrtfinale natjecanja.
Nogometaši PSG-a osmu su godinu zaredom osvajači francuskog Superkupa. Rezultatom 2-1 porazili su Marseille, a novi trener Parižana Mauricio Pochettino nakon samo 11 dana na klupi došao je do prvog trofeja.

Četvrtak, 14. siječnja

Veliki podvig u polufinalu španjolskog Superkupa napravili su nogometaši Athletic Bilbaa, koji su s 2-1 porazili madridski Real.
U finalu Copa Libertadores, najprestižnijeg južnoameričkog nogometnog natjecanja, ove će godine igrati brazilski klubovi Palmeiras i Santos.
Vaterpolisti riječkog Primorja pomalo su nevjerojatno izgubili utakmicu Regionalne lige protiv Partizana. Nakon vodstva na poluvremenu 8-3, konačni je rezultat glasio 8-9 za beogradsku momčad.

Petak, 15. siječnja

Hrvatski rukometaši napravili su neočekivani kiks na otvaranju Svjetskog prvenstva u Egiptu, gdje su rezultatom 29-29 remizirali protiv raspoloženih Japanaca.
Legendarni engleski nogometaš Wayne Rooney objavio je završetak svoje igračke karijere u Derby Countyju, gdje će nastaviti raditi kao menadžer momčadi.
Prvak hrvatske u bodybuildingu Marko Šoltić suspendiran je na četiri godine zbog korištenja nedopuštenih supstanci.

Subota, 16. siječnja

Hrvatski skijaš Filip Zubčić došao je do 24. mjesta u slalomu na utrci u Flachauu, a za pobjednikom Manuelom Fellerom kasnio je 3,10 sekundi.
Luka Cindrić zbog ozljede prepona propustit će ostatak Svjetskog prvenstva u rukometu koje se održava u Egiptu.
Atletičar iz Burkine Faso Hugues Fabrice Zango novi je svjetski rekorder u troskoku sa skokom od 18,07 metara koji je napravio u francuskom Aubièru.

Nedjelja, 17. siječnja

Hrvatska je došla do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu u rukometu. Kauboji su rezultatom 28-20 porazili Angolu.
James Harden na svojem debiju u dresu Brooklyn Netsa ostvario je triple-double učinak 32 ubačena koša, 12 skokova i 14 asistencija u susretu protiv Orlando Magica.
Do konferencijskih finala u američkom nogometu stigle su momčadi Green Bay Packersa i Buffalo Billsa.
26. travanj 2024 12:44