Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Svi zainteresirani za konkretne probleme u zdravstvenoj industriji koji imaju ideje kako ih riješiti, ali misle da nemaju dovoljno znanja i iskustva iza sebe, pozvani su na sudjelovanje u “StarShip Fellowship Programu”. Inicijativa je pokrenuta u organizaciji zdravstvenog odjela Europskog instituta za inovacije i tehnologiju, EIT Health, u suradnji s vodećim europskim stručnjacima u području zdravstva te s tvrtkama iz zdravstvene industrije.

Sudionici iz različitih zemalja imat će priliku educirati se kroz program u trajanju od devet tjedana o najnovijim tehnologijama s europskih sveučilišta, ali i o profesionalnom pristupu izazovima s kojima se suočava zdravstvena skrb. Vodit će ih StarShip akademski mentori, inovatori, ali i mentori iz najvećih tvrtki zdravstvene industrije. Očekivani rezultat je ključan doprinos relevantnim tržišnim mogućnostima u suradnji s industrijskim partnerima.

Svaki izabrani sudionik dobiva školarinu EIT Healtha su iznosu od 15.000 eura, a pokriveni su i putni troškovi.

Na natječaj se mogu prijaviti svi zainteresirani sa završenim preddiplomskim, poslijediplomskim ili doktorskim studijem iz područja medicine, prirodoslovnih znanosti, inženjerstva, ekonomije i menadžmenta, javnih politika, dizajna i sličnih studijskih područja. Podrazumijeva se i izvrsno služenje engleskim jezikom, kako u govoru, tako i u pismu. Zanimljivo je što će osim internetskih seminara i konferencija, sudionici moći i posjetiti tvrtke koje se bave kreiranjem novih rješenja u zdravstvu.

Prijave traju do 31. siječnja, a potrebno je samo poslati životopis i motivacijsko pismo. Više informacija o uvjetima prijave, rasporedu programa i partnerima dostupno je na internetskoj stranici Sveučilišta u Zagrebu ili na službenoj stranici StarShip projekta.