StoryEditor

VJEČNI DERBI Dinamo na Maksimiru deklasirao slabašni Hajduk

Utakmica je bila riješena već u prvom dijelu kada je Dinamo postigao tri pogotka

27/02/2023 u 09:02 h
13799
PEXELS

Nogometaši Dinama slavili su u 131. po redu najvećem derbiju hrvatskog nogometa te poslali Hajduk kući s rezultatom 4:0. Strijelci za Modre bili su kapetan Arijan Ademi, dvaput Luka Ivanušec te najbolji pojedinac na utakmici, Martin Baturina.

Odmah na početku utakmice Dinamo je uspostavio dominaciju na terenu te je već nakon deset minuta igre natjerao gostujućeg vratara Karla Sentića da dva puta vadi loptu iz svoje mreže. Prvi pogodak zabio je Ademi u osmoj minuti, a dvije minute kasnije i Baturina. Utakmica je bila riješena već u prvom dijelu kada je u 38. minuti Ivanušec postigao treći pogodak, svoj prvi na utakmici.

U drugom dijelu Dinamo je malo pustio nogu s gasa, no nedovoljno da se Hajduk uspije vratiti u utakmicu. Štoviše, Modr' su stavili konačnih 4:0 postavili u 63. minuti kada Ivanušec postiže svoj drugi pogodak.

Iako se ovakve utakmice često dovode u negativne konotacije, treba istaknuti lijepu gestu domaće momčadi. Zbog vremenskih neprilika, gostujući navijači našli su se u problemima na kraju utakmice jer nisu mogli ići svojim kućama, a Dinamo je za njih odmah osigurao hranu i tople napitke, prenosi Danas.hr.

Ovom pobjedom Dinamo je pobjegao na velikih 11 bodova prednosti ispred Hajduka s utakmicom manje te na kontu ima 55 bodova, dok je Hajduk ostao na 44 boda. Do kraja prvenstva preostaje još 13 kola, a pobjeda Dinama u zaostaloj utakmici odvela bi ih na nedostižnih 14 bodova ispred prvog pratitelja.

Vezani članci
19. travanj 2024 21:12