Foto: Pexels

Hrvatska pošta novi je suradnik jedne od najvećih svjetskih internetskih trgovina, Amazona. Ugovorom, koji je potpisan u studenom ove godine, jačat će se pozicija, ali i brend Hrvatske pošte na domaćem tržištu. Zbog ovog poslovanja, u hrvatskoj kompaniji očekuju povećanu online kupovinu, a time i broj pošiljki koje će stizati na njihovu adresu, izvjestio je Poslovni.hr.

Paketi će se slati direktno u Hrvatsku

Osim što će se dostava s Amazona od sada vršiti na hrvatskom tržištu, vizija partnerstva je pokriti i tržišta susjednih zemalja poput Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Do sada su svi oni koji su naručivali određene originalne proizvode s Amazonove stranice morali, uz izvornu cijenu proizvoda i dodatne troškove, plaćati mailbox servise po Njemačkoj od kud bi se paketi slali prema Hrvatskoj.

“Pandemija je ubrzala trendove koje smo očekivali – pad prihoda koji smo doživjeli u temeljnom poslovanju, posebice padu broj pisama se još nije supstituirao prihodima od paketa, ali ti volumeni snažno rastu. Tu se naše ulaganje u Paket24 itekako isplati. Ovu će godinu Pošta završiti s pozitivnim rezultatom, izuzetno stabilne financijske slike”, ističu iz HP-a uz komentar da kreću s postavljanjem prvih paketomata koji bi korisnicima trebali omogućiti jednostavno preuzimanje paketa svim danima u tjednu od 0 do 24 sata.

S portala Novac.hr dolaze neslužbene informacije da se paketi s logotipom Amazona već šalju na kućne adrese, no Jo Kempen, izvršna direktorica korporativnih komunikacija Hrvatske pošte ističe da detalje ugovora bilo kojeg poslovnog partnera ne smije otkrivati. Međutim, dodaje, da je kompanija itekako orijentirana na web prodaju, i globalnu i nacionalnu.